Acasa Planeta HR HR Tools Viziunea de Business trece prin The Academy

Viziunea de Business trece prin The Academy

9 min citire
0
0
469

de FRANCESCA POSTOLACHE

Din experienta de pana acum si din nevoile de formare identificate, am inteles ca managementul unei organizatii sau al unui departament solicita abilitati si cunostinte de business specifice si foarte variate. Stim cat de important este pentru manageri sa aiba o vedere de ansamblu asupra companiei si sa cunoasca strategia, capitalul uman, initiativele de marketing si provocarile operationale.

Raspunzand acestor nevoi, am lansat in cadrul Academy at PwC programul „PwC mini MBA”, destinat managerilor, proprietarilor de companii mici si mijlocii, precum si celor care intentioneaza sa-si lanseze propria afacere. Practic, acest program ofera toate informatiile dintr-un MBA traditional, insotind participantii prin toate etapele aferente, doar ca intr-o perioada mai scurta de timp, intr-un mod condensat si practic, fiind adaptat nevoilor celor cu o agenda incarcata. Mai mult decat atat, programul PwC mini MBA este acreditat de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, iar absolventii primesc o diploma eliberata de Ministerul Educatiei Nationale.

Caracteristicile PwC mini MBA
Programul PwC mini MBA cuprinde 12 sesiuni dedicate, ce impreuna ofera o imagine completa asupra strategiilor de afaceri de succes, adaptate lumii moderne. Suportul de curs este realizat de catre echipa The Academy at PwC in colaborare cu trainerii mini MBA (experti locali si internationali, consultanti, oameni de afaceri si profesori in cadrul programelor de MBA din Europa).

Tematica sesiunilor variaza de la strategie de business, la managementul resurselor umane, comunicare in cadrul organizatiei, leadership si negociere, pana la contabilitate si management financiar, marketing si management de proiect. O particularitate a programului mini MBA este realizarea unei harti a conceptelor, care ghideaza si sustine analiza studiilor de caz.

Pentru ca punem accent pe interactiune si pe participarea activa a tuturor cursantilor, grupele sunt alcatuite din maxim 24-26 de persoane, selectate in urma unui interviu dintre candidatii cu experienta in management, absolventi de studii universitare si cunoscatori ai limbii engleze (predarea si materialele de curs sunt in limba engleza).
Programul se deruleaza pe parcursul a 18 zile (112 de ore de training), la care se adauga examenul final (2h 30’). Pentru a primi certificatul de absolvire si diploma eliberata de Ministerul Educatiei Nationale, este necesara o prezenta minima de 100 de ore, precum si promovarea examenului.

Cursurile se desfasoara in prezent la The Academy at PwC in Bucuresti, insa pot fi organizate si la sediile noastre regionale din Cluj-Napoca, Timisoara si Chisinau. Ca program, cursurile se desfasoara in general vineri (6.00 p.m. – 22.00 p.m.) si sambata (9.00 a.m. – 5.00 p.m.), dar si in cursul saptamanii, in functie de optiunea participantilor.
Sesiunile PwC mini MBA de toamna incep la jumatatea lunii octombrie, iar data limita pentru inscrieri este 27 septembrie. Pana atunci, venim in intampinarea participantilor prin reduceri earlybird – pentru cei care isi asigura cat mai devreme un loc in cadrul programului sau printr-un discount corporate. In afara acestor reduceri speciale, taxa de inregistrare standard pentru parcurgerea programului mini MBA este de 2.900 EUR + TVA.

CIPD si CLDP
O alta noutate pe care The Academy at PwC o lanseaza anul acesta o constituie calificarile internationale Certificate in HR Practice (CHRP) si Certificate in LD Practice (CLDP), derulate sub licenta Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). Recunoscut la nivel global drept cea mai mare organizatie europeana in domeniul resurselor umane si dezvoltarii profesionale, cu peste 135.000 de membri, CIPD confera profesionistilor din domeniul HR recunoasterea si validarea competentelor profesionale, crescand astfel sansele de dezvoltare a carierei.

Cursurile se adreseaza atat celor care abia isi incep cariera in HR, cat si celor care vor sa se dezvolte in acest domeniu cu ajutorul unei calificari profesionale recunoscute. Participantii dobandesc o intelegere profunda a cunostintelor, abilitatilor si comportamentelor necesare unui profesionist in domeniul HR – indiferent de gradul si nivelul de specializare. De asemenea, acestia isi dezvolta abilitatea de a analiza informatiile si de a prezenta rezultatele activitatii lor intr-o maniera care sa fundamenteze procesul decizional la nivelul organizatiei.

Sesiunile sunt impartite in trei module care se desfasoara in perioada septembrie 2013 – februarie 2014, fiecare avand o durata de 3 sau 4 zile. Participarea la curs nu presupune un „exit” din activitatea de zi cu zi, ci o completeaza. Dezvoltare profesionala, intelegerea organizatiilor, atragerea talentelor si schimbarea in organizatie sau managementul performantei sunt numai cateva dintre tematicile abordate in cadrul cursului.

Mai mult, certificarea CIPD este o certificare flexibila, care permite invatarea intr-un ritm personal. O grupa cuprinde 6-12 cursanti, ceea ce incurajeaza o interactiune crescuta, precum si o experienta adaptata nevoilor specifice fiecarui participant. De aceea nu exista un examen final. In schimb, in fiecare luna (de la inceperea cursului) exista o evaluare sub forma unui eseu, a unui raport sau proiect. Lucrarile se incarca pe platforma de Virtual Learning Environment, o platforma CIPD dedicata exclusiv cursantilor, unde sunt verificate de catre un evaluator din Marea Britanie. Cursantii au acces la rezultate individuale ( ‘admis’/‘respins’) si primesc feedback personalizat.

Taxa de inscriere standard este de 2.700 EUR + TVA si include toate materialele, cursurile, precum si feedbackul din partea evaluatorilor. Inscrierile se fac pe baza formularului ce poate fi descarcat de pe pagina web The Academy at PwC, de unde se pot obtine si mai multe informatii despre structura cursului, precum si despre traineri – experti acreditati CIPD, cu o experienta vasta, dobandita in ani de practica in business, HR, training si formare profesionala.

 

 

 

Francesca Postolache
Director, The Academy at PwC

 

Articol publicat in Dosarul HR Tools al editiei august 2013.

 

Comentarii

  • Formarea nu se incheie niciodata…nici in HR

    de ROXANA TOADER Certificarile de resurse umane reprezinta un angajament de durata ce demo…
  • Drumul spre leadership?

    de OVIDIU ATANASIU Stau de vorba cu foarte multi oameni. Daca intreb un contabil care a fo…
Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in HR Tools

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…