Acasa Planeta HR HR Tools Update: Undă verde pentru Cardurile de Masă

Update: Undă verde pentru Cardurile de Masă

6 min citire
0
0
522

Update: Si Up România (fosta Cheque Dejeuner) a anunţat ca va emite tichete de masă electronice, alegerea formatului fiind tot la aprecierea angajatorului. Tichetele de masă în format electronic Cheque Dejeuner vor putea fi utilizate, la fel ca şi tichetele în format fizic, pentru plăti într-o reţea naţională de parteneri afiliaţi.

Edenred, unul dintre cei mai importanţi emitenţi de tichete de masă la nivel internaţional, a anunţat lansarea primului card de masă din România, cu marca Ticket Restaurant, în condiţiile în care, potrivit companiei, tichetele de masă sunt cel mai utilizat beneficiu extra-salarial din România(aproximativ 2 milioane din cei 4.5 milioane de salariați din România primind  tichete de masă de la angajatori).

Emiterea cardurilor a fost posibilă graţie aprobării prin Hotărâre de Guvern a normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă. Astfel, s-au creat bazele legale pentru emiterea tichetelor de masă atât pe suport de hârtie, cât și pe suport electronic.

 Ce trebuie să ştim despre Cardurile de masă emise de Edenred:

  • Vor circula în paralel cu tichetele de masă pe hârtie, companiile client având posibilitatea de a comanda ambele tipuri de tichete, în funcție de preferințele și nevoile salariaților.
  • Cardurile și tichetele de masă pe hârtie au reglementări fiscale identice, suma acordată salariaților pe cardul de masă fiind de 9.35 lei pentru fiecare zi lucrătoare efectuată, adică până la 215 lei lunar deductibili fiscal și scutiți de taxe salariale și patronale.
  • Cardurile de masă Ticket Restaurant vor putea fi reîncărcate lunar cu sumele oferite de companii salariaților.
  • Față de tichetele pe hârtie, cardurile de masă permit și plăți cu valoare mai mică decât aceea a unui singur tichet individual, de 9.35 lei. Salariații care vor beneficia de carduri de masă își vor putea consulta gratuit soldul disponibil și istoria tranzacțiilor, atât online, cât și telefonic, 24 ore din 24.
  • Tranzacțiile sunt aprobate de beneficiar prin introducerea codului PIN.
Deși funcționează similar cu un card obișnuit, cardurile de masă nu sunt carduri bancare și au anumite limitări: nu permit retragerea de numerar de la bancomate, iar sumele de pe card vor putea fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare, într-o rețea distinctă de magazine și restaurante afiliate. Neavând un cont bancar asociat, ele au în plus avantajul de a nu impune beneficiarilor comisioane de administrare de cont sau alte costuri asociate cardurilor bancare. Iulian Alexe, Director Marketing & Business Development, Edenred România.

Edenred estimează că tranziția către carduri se va face gradual și în corelație cu dezvoltarea acoperirii cu POS-uri a comercianților. Compania emite deja carduri de masă în 18 țări din Europa, America Latină și Asia. În prezent, 58% din volumul emis de Edenred la nivel internațional în sfera beneficiilor pre-plătite este digitalizat. Tranziția la cardul de masă în România este în concordanță cu strategia Edenred de creștere a ponderii soluțiilor electronice în volumul emis la peste 75% până în 2016.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in HR Tools

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…