Acasa Performance Ticketele cadou se intorc in sacul Mosului

Ticketele cadou se intorc in sacul Mosului

2 min citire
0
0
497

Deşi discuţiile despre cadourile de Craciun pot părea exagerate pentru începutul lui noiembrie, ştim prea bine că în ceea ce priveşte bonusurile pentru angajaţi discuţia este chiar tardiva. But that’s not the point.

Astazi, compania Edenred ne-a anunţat că, potrivit propriilor estimari, numărul de companii care vor oferi salariaților bonusuri de Crăciun sub formă de tichete cadou va creşte cu 10% faţă de 2013, prima creştere de după criza din 2008. Poate fi si motiv de bucurie, si de intristare – daca am fi suspiciosi, am putea crede ca unele companii dau tichete cadou in locul altor beneficii mai costisitoare…

Ca o recapitulare:

  • tichetele cadou acordate de Crăciun, în limita sumei de 150 lei/ beneficiar, sunt scutite de taxe salariale și de taxe patronale, fiind supuse doar impozitului pe venitul salarial, de 16%.
  • potrivit Legii 193/2006, precum și Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, tichetele cadou se pot acorda propriilor salariați, în beneficiul copiilor minori ai acestora, la câteva sărbători majore de peste an, și salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie.
  • tichetele cadou pentru cheltuieli sociale sunt tratate ca venituri salariale, asupra sumelor acordate aplicându-se doar impozitul pe venit, de 16%, plătibil de căatre angajat, conform prevederilor OUG nr.58/2010.
  • tichetele şi cardurile cadou pot fi oferite nu doar salariaților, ci şi clienților sau partenerilor de afaceri (în acest caz nu se mai pune problema taxelor salariale și patronale, iar tichetele cadou sunt încadrate la cheltuieli de promovare sau protocol).

Aştept comentariile voastre…la voi în companii care sunt cadourile de Craciun pentru anul acesta?

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…