Acasa Legal Despre conflicte de munca si alte spete…la Conferinta Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii

Despre conflicte de munca si alte spete…la Conferinta Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii

3 min citire
0
0
450

Peste 130 de practicieni in resurse umane si dreptul muncii au participat joi la Prima Conferinta Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii, organizata de Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii, Universitatea Ecologica din Bucuresti si Asociatia de Dreptul Muncii.

In cadrul conferintei, sustinute si de publicatiile CARIERE si HR Manager, organizatorii si speakerii au dezbatut diverse problemele izvorate din relatiile de munca, dar si aspecte precum impactul noului cod de procedura civila in dreptul muncii sau caracterul spetelor cu privire la incetarea CIM  sau cu privire la raspunderea salariatului pentru prejudiciul adus angajatorului.

„Expertul in legislatia muncii vine in ajutorul companiei si aplica corect procedura prevazuta de lege. Rezultatul este reducerea numarului de litigii; cu totii stim ca un proces consuma inutil resurse importante. De asemenea, expertul in legislatia muncii vine si in ajutorul angajatilor. Acestia pot fi consiliati in cazurile in care se constata abuzuri ale angajatorilor, astfel incat sa nu mai accepte cu usurinta munca fara contract sau munca in conditii inumane”, a spus Corneliu Bente, presedintele Uniunii Nationale a Expertilor in Legislatia Muncii.

De asemenea, prof. univ. dr. Alexandru Ticlea considera ca legislatia muncii intereseaza milioane de persoane fizice (angajati) si persoane juridice (angajatori), astfel ca era necesara o noua profesie, cea de expert in materie. „Interpretarea si intelegerea legislatiei muncii sunt, adeseori, dificile datorita problemelor pe care le ridica. Incercam prin aceasta conferinta, prima de acest gen din Romania, sa descifram neclaritatile si tainele dispozitiilor legale din domeniu.“

Speakerii evenimentului:

– Prof. univ. dr. Alexandru Ticlea – presedinte Asociatia de Dreptul Muncii, avocat, Rector Universitatea Ecologica din Bucuresti;
– Corneliu Bente – presedinte Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii;
– Lector univ. dr. Laura Georgescu – avocat, vicepresedinte Asociatia de Dreptul Muncii;
– Lector univ. dr. Ana Stefanescu – secretar Asociatia de Dreptul Muncii;
–  Judecator – Petrica Arbanas, Curtea de Apel Bucuresti, Sectia pentru conflicte de munca si asigurari sociale;
– Petrica Arbanas – judecator Curtea de Apel;
– Anca Mihalache – inspector de munca, Inspectia Muncii;

Evenimentul a avut loc in cadrul Universitatii Ecologice din Bucuresti.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Legal

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…