Acasa Management Ce face HR-ul unei companii de curierat?

Ce face HR-ul unei companii de curierat?

16 min citire
0
0
622

Într-o perioadă a schimbării acționariatului, a managementului, a redesignului proceselor, putem spune, fără ezitare, că suntem în plină transformare. Dar cine nu este? Cum arată și ce face o echipă de Recrutare și Dezvoltare în dura industrie a curieratului, puteți citi mai jos.

de IOANA TOMA, HR MANAGER URGENT CARGUS

Am o echipă grozavă, de oameni entuziaști și creativi, care pun mult suflet în munca lor. Caută angajații potriviți pentru organizație, îi infuzează cu energie, îi ajută să se adapteze la mediul acesta agitat, în care nicio zi nu seamănă cu alta. Îi văd crescând, învățând din fiecare experiență, din fiecare proiect, devenind mai buni, mai profi. Gândirea unor filme de recrutare si tururi virtuale, participarea la târguri de joburi, dezvoltarea paginii de Cariere FB, organizarea de concursuri și evenimente interne, lansarea platformei de e-learning, programele de on-boarding, programele de lectură – Bookster – și cele de masaj on site, cursurile – toate contează.

IOANA TOMA, HUMAN RESOURCE MANAGER URGENT CARGUS
Unora le plac cifrele. Altora le place să răspundă la telefoane. Unii adoră excursiile și alții manelele. Toți ar dori salarii mai mari și zile în plus la concediu! Ioana încearcă să-i asculte și înțeleagă pe toți, fie în sala de cursuri, fie în sala de recrutare, fie în cea de coaching. Ea este trainer de 24 de ani, de pe vremea în care dacă spuneai că faci traininguri erai rugat să faci rost de unul bleu, de bumbac 100%, dacă se poate. A condus o organizație neguvernamentală, Mesagerii Sănătății, timp de 14 ani, a supervizat activitatea de recrutare și dezvoltare în DHL 7 ani, iar din 2013 este HR Manager în Urgent Cargus. A trecut deja prin experiența a două fuziuni și două schimbări de acționariat. În timpul liber face coaching și este fan biodanza.

 

Cu fiecare interacțiune cu candidații și colegii, echipa asta creează un brand puternic de angajator. Iar anul acesta provocarea este reinventarea. Ne îmbarcăm, la nivel de organizație, într-o nouă strategie, și călătoria asta nu e ușoară. Există însă un mod de a face mai puțin dramatic întregul parcurs.

Calea aceasta există în toate organizațiile, dar uneori stă ascunsă. Echipa noastră de Recrutare și Dezvoltare se pregătește să creeze conexiunile necesare:

• Conectarea Minților – oamenii au nevoie să știe ce se întâmplă în organizație și care este strategia pentru viitor;

• Conectarea Inimilor – oamenilor trebuie să le pese de noua strategie;

• Conectarea Mâinilor – oamenii au nevoie de energie pentru a duce strategia mai departe.

DAR ÎI LAS PE EI SĂ SE PREZINTE: ILEANA KLOSS, SENIOR RECRUITER

Sunt în Urgent Cargus de mai bine de 17 ani. UC a fost și a rămas prima mea dragoste și este a doua mea familie. Am rămas aici pentru oamenii pe care i-am întâlnit și pentru că, spun eu, industria de curierat este un „microb” pe care, odată ce l-ai luat, nu mai ai cum să te „vindeci”. Am început să lucrez în Contact Center – ca mulți alții – și am fost CS Supervisor timp de 14 ani. Aici am dobândit și „buletinul de Cargus-ist”.

Din această poziție am selectat pentru echipa mea oameni frumoși, care au crescut în companie și cu care mă mândresc. Acum trei ani mi-am dorit să fac o schimbare, dar nu radicală. M-am mutat în HR. Recrutez în continuare pentru Urgent Cargus, preponderent pentru departamentul meu de suflet (Customer Service), dar acum din poziția de Senior Recruiter. În toți acești trei ani de când sunt în HR, au fost multe proiecte mari în care m-am implicat, însă cel mai îndrăgit de mine a fost CS Learning Marathon. Oare de ce? Deoarece cele două departamente ale sufletului meu – HR-ul și CS-ul – și-au unit forțele, iar pe parcursul unei veri, weekend de weekend, au susținut un curs interactiv de orientare către client. Cursul acesta Maraton ne-a ajutat să ne cunoaștem mai bine, să înțelegem de ce reacționăm în anumite feluri și să le oferim servicii de calitate clienților Urgent Cargus. Premiile primite de ambele departamente stau mărturie că nu ne lăudăm degeaba. Anul viitor îmi sărbătoresc majoratul în Urgent Cargus.

ALINA POPESCU, RECRUITER

Primul an de Urgent Cargus… Eram nouă în echipă; se filma de zor pentru clipul de recrutare al companiei, aveam un script în față, mi-am citit replicile, iar la final regizorul m-a întrebat dacă doresc să spun și ceva personal. Cu acel mesaj începe filmulețul nostru de recrutare. Oare asta se întâmplă când vorbești din suflet? Din suflet le vorbesc și colegilor mei atunci când organizăm concursuri în companie. Prin intermediul lor doresc să le transmit mereu un mesaj care să îi ajute să vadă frumusețile vieții. De 1 Iunie le-am amintit să fie copii, Dragobetele le-a adus puțin romantism, iar de ziua Pământului am reciclat împreună. Dar cel mai mult m-a impresionat să văd cât de conectați sunt colegii mei cu Urgent Cargus. I-am provocat să vină îmbrăcați, pentru o zi, în culorile companiei. Gândiți-vă câtă veselie transmit mulți oameni îmbrăcați în portocaliu și albastru. Acum vă dau doar câteva indicii, dar puteți găsi mai multe pe pagina noastră de Facebook: Cariere@ Urgent Cargus. Așadar, un an de Urgent Cargus a însemnat bună dispoziție la birou, provocări la tot pasul, dar mai ales lucrul cu oameni pasionați.

OVIDIU VASILE, EMPLOYER BRANDING OFFICER

Am intrat recent în clubul 30+ și tot ceea ce fac și gândesc este modelat de experiențele mele de viață de până acum. Mă definesc curiozitatea și setea pentru învățare și cunoaștere. Consider că, dacă mă opresc din învățat lucruri noi, ajung să nu mai fac lucruri minunate și utile. Aici, în echipa HR Urgent Cargus, am dat viață unor proiecte deosebite cu și despre oameni. Din dorința de a ajunge mai ușor la ei și de a optimiza metodele de învățare la nevoile și interesele fiecăruia, am reușit implementarea unei platforme e-Learning deosebit de prietenoasă, accesibilă de oriunde și de pe orice dispozitiv și, mai ales, versatilă. Motivăm cursanții prin furnizarea de cunoștințe la momentul potrivit, pe tema potrivită și în mediul potrivit. Ținem pasul cu tot mai desele inovații tehnologice și găsim cea mai bună cale de a ajunge la oameni și de a le transfera cunoștințe. Unul din citatele mele preferate este din Nelson Mandela: „Educaţia este cea mai puternică armă pe care o puteţi folosi pentru a schimba lumea.”

DENISA ȘTEFAN, RECRUITER

Am terminat Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea București. Sunt foarte pasionată de domeniul resurselor umane, mi-am descoperit această pasiune încă din timpul facultății și pot spune că alt domeniu de activitate mai atractiv nu mi-aș fi putut găsi. Sunt o persoană empatică și deschisă, iubesc să lucrez cu oamenii și să fiu întotdeauna alături de ei. Cred că veselia și firea mea caldă îi fac pe oameni să se apropie de mine, iar acest lucru chiar mă face fericită. Din această echipă minunată fac parte de aproape un an, însă ceva îmi spune că sunt aici de o viață. Pot spune că suntem o familie de care nu m-aș putea despărți. Simt că mi-am găsit locul! De când am ajuns în această mare familie am lansat împreună și pagina de Facebook cariereurgentcargus. Doar așa putem fi și mai aproape de oameni și mă bucură că le putem arăta cum suntem noi, fără filtre. Pagina are foarte mare succes și „sufletul” companiei noastre este din ce în ce mai vizibil. Aici postăm despre tot ceea ce reprezintă URGENT CARGUS, de la înființare până în prezent (concursurile din cadrul companiei, citate, joburi, istoricul companiei, talente ascunse ale colegilor și multe altele). Pentru că ne pasă de cei din jurul nostru și pentru că vrem mereu să fim alături de cât mai mulți copii cu nevoi speciale, am organizat Târgul de înghețată, alături de cei de la Molipops, iar banii strânși au ajuns la micuții suferinzi de boli cronice, ocrotiți de Asociația „Împreună pentru o rază de speranță”.


Acest material a fost preluat din numărul 60 al Revistei HR Manager.

 

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Management

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …