Acasa Training Avantajele unui mediu de lucru sustenabil pentru angajați

Avantajele unui mediu de lucru sustenabil pentru angajați

7 min citire
0
0
5,134

După doi ani în care ne-am acomodat cu o nouă paradigmă, este foarte normal să ne întrebăm ce urmează. Ei bine, mediul profesional și comunitățile de business au dovedit că pot face față unor schimbări radicale, dar realitatea de zi cu zi ne pune în fața unei realități simple: reîntoarcerea la birou necesită soluții adaptate la anvergura unei probleme de nivel global. În ce măsură reconfigurarea spațiilor de lucru depinde de noi? Răspunsul vine din capacitatea de găsi echilibrul dintre sustenabil și sigur, din punctul de vedere al normelor sanitare. 

Cum recunoaștem o clădire verde

Dezvoltarea durabilă este un scop pe care nu mulți dintre noi îl conștientizează în primă fază, dar de care depinde viitorul nostru, al tuturor. Mediul de business are puterea de a întoarce privirile către acest deziderat, iar modul în care construim este un factor foarte important. O clădire proiectată sau adaptată pentru a fi verde implică înglobarea materialelor reciclate în procesul de construcție, precum și un consum foarte eficient de apă și de energie. La acestea se adaugă o amprentă de carbon cât mai mică, datorită echipamentelor moderne, precum și un impact cât mai redus asupra mediului și sănătății, datorită materialelor obținute responsabil și fără efect toxic. 

De ce un mediu sigur este un stimul important

Un mediu de lucru sustenabil este foarte important pentru mediul înconjurător, dar un birou cu un înalt nivel de protecție sanitară joacă un rol capital în construirea încrederii angajatului. IMMUNE Building Standard™ este un set de peste 100 de măsuri de prevenție ce se implementează deja în parcurile de business deținute de compania Genesis Property și în alte clădiri din întreaga lume. Standardul include 135 de măsuri de protecție sanitară, cu obiectivul și beneficiul de a crea o clădire sănătoasă pentru angajați. Aceștia se vor bucura de sisteme de ventilație de ultimă generație, de purificarea aerului și de dezinfectarea suprafețelor 24/7, de sisteme de dezinfecție a aerului cu raze UV în lift și de implementarea unui sistem de purificare a apei. 

Cum menținem motivația angajaților

Atunci când sunt motivați, angajații își îndeplinesc sarcinile de serviciu cu mai multă ușurință, nu rămân în urmă de-a lungul proiectelor, se mențin în standardul general și au un nivel satisfăcător de energie. Cum construim și menținem motivația angajaților? Răspunsul este foarte important, fiindcă într-un mediu de lucru sigur și sustenabil, fiecare dintre membrii echipei simte că are un rol important. Alături de măsurile de protecție sanitară, un manager responsabil va implementa un sistem echitabil de bonusuri, prin care performanța nu este doar recompensată, ci și stimulată. 

Care este rolul pe care îl joacă decorul

În perspectiva unui viitor mediu pe care îl vom petrece din nou în comunitate, alături de colegii de la birou, nu putem neglija importanța felului în care arată spațiile de lucru. Efectul nefast al unui birou anost, în care nu există obiecte de decor sau spații destinate deconectării, se face simțit pe termen lung și se reflectă în rezultatele departamentelor, respectiv ale companiilor. Lucrările de artă cu specific local sau internațional, camerele de recreere sau colțurile verzi, cu plante exotice, reprezintă o ruptură creativă de la ritmul zilnic, pe care angajații o vor aprecia din plin.

Ne vom bucura de dimensiunea firească a vieții în măsura în care vom înțelege importanța schimbărilor care contează. Cât timp vom pune pe primul loc protecția angajaților, avem toate motivele să fim optimiști în legătură cu rezultatele finale. 

Credit foto: Shutterstock

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Training

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Benoît CHERRÉ: Autenticitatea ca ideal etic în situații provocatoare

În universul provocărilor etice, managerii de resurse umane (HR) se află adesea la interse…