Acasa Staffing Piața muncii 2022: Cine și în ce orașe își mai caută un loc de muncă

Piața muncii 2022: Cine și în ce orașe își mai caută un loc de muncă

2 min citire
0
0
709

Orice ai scrie despre piața muncii, subiectul central se referă întotdeauna la candidați. Cum sunt, cine sunt, ce job-uri caută, de ce sfaturi au nevoie, cât de activi sunt pe piață în funcție de vârstă/pregătire/zonă, mai acceptă să intre în șomaj sau nu etc? Ei bine, o platformă de recrutare a făcut un studiu în acest sens și astăzi vă prezentăm câteva dintre concluziile cercetării.

Cum se (mai) aplică

În 2021, se pare că pretendenții la locurile de muncă s-au ghidat după proverbe românești, astfel că au mers pe ideea: cu cât ai mai multe aplicări, cu atât ai mai multe șanse de a obține un job.

După această filosofie s-au ghidat mai ales cei care și-au propus să obțină un job în domeniile: vânzări, relații cu clienții, logistică, secretariat sau contabilitate.

Ce e totuși diferit față de 2020? Intrarea în acest top a IT-ului, care este, de altfel, un domeniu considerat stabil în această perioadă spre deosebire de alte sectoare care s-au clătinat. În plus, este considerat și un domeniu de viitor de mulți dintre candidați.

Clasamentul de aplicări pe domenii îl aflați accesând www.revistacariere.ro.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …