Staffing — 18 January 2022

Orice ai scrie despre piața muncii, subiectul central se referă întotdeauna la candidați. Cum sunt, cine sunt, ce job-uri caută, de ce sfaturi au nevoie, cât de activi sunt pe piață în funcție de vârstă/pregătire/zonă, mai acceptă să intre în șomaj sau nu etc? Ei bine, o platformă de recrutare a făcut un studiu în acest sens și astăzi vă prezentăm câteva dintre concluziile cercetării.

Cum se (mai) aplică

În 2021, se pare că pretendenții la locurile de muncă s-au ghidat după proverbe românești, astfel că au mers pe ideea: cu cât ai mai multe aplicări, cu atât ai mai multe șanse de a obține un job.

După această filosofie s-au ghidat mai ales cei care și-au propus să obțină un job în domeniile: vânzări, relații cu clienții, logistică, secretariat sau contabilitate.

Ce e totuși diferit față de 2020? Intrarea în acest top a IT-ului, care este, de altfel, un domeniu considerat stabil în această perioadă spre deosebire de alte sectoare care s-au clătinat. În plus, este considerat și un domeniu de viitor de mulți dintre candidați.

Clasamentul de aplicări pe domenii îl aflați accesând www.revistacariere.ro.

Comentarii

Share

About Author

Marilena

(0) Readers Comments

Leave a Reply