Acasa Performance 6 motive pentru care o firmă își poate pierde cei mai valoroși angajați

6 motive pentru care o firmă își poate pierde cei mai valoroși angajați

7 min citire
0
0
972

Concurența la locul de muncă nu este numai între angajați, ci și între angajatori. În anumite sectoare ale economiei românești, precum cel IT, mulți angajatori fac eforturi considerabile ca angajații să fie mulțumiți și să nu se gândească la plecare. În exemplul de față, companiile românești cu vechime nu se luptă doar între ele, ci și cu start up-uri care impun strategii din Europa de Vest, dar și cu alte companii din străinătate, care vin cu salarii mai atractive, pachete și bonusuri consistente pentru angajați și chiar oportunitatea de a lucra în afara țării. Tocmai din aceste motive, dincolo de așteptările pe care le are de la un angajat, un angajator are și responsabilitatea de a-i face fericiți pe oamenii care lucrează pentru el. Și câteva aspecte sunt cheie.

6 motive pentru care o firmă își poate pierde cei mai valoroși angajați:

  1. Mediul
    Mediul în care angajatul își desfășoară activitatea va face de fiecare dată diferența între un loc în care vine cu plăcere și altul pe care nu îl suportă. În primul rând, asigură-te că angajații tăi lucrează într-un loc în care igiena este pusă pe primul plan. Iar pentru asta poți apela oricând la servicii profesioniste de curățenie pentru firme. Ultimul lucru pe care vrei să-l auzi de la angajații tăi e că sunt nemulțumiți de mizeria din firmă. Oferă-le lumină naturală, acces la fructe proaspete și, de ce nu, zone de relaxare. Spre exemplu, muzica în firmă poate oferi o stare de spirit pozitivă, iar o stare de bine vine la pachet cu un grup mulțumit și eficient.
  1. Salariul

Potrivit unui studiu realizat de Deloitte, pentru generația millennials, salariul este cel mai important lucru. În mod evident, și competiția între firme se oprește într-un plafon salarial, însă orice angajator trebuie să știe când e momentul oportun să-și răsplătească cei mai buni oameni din firmă cu o mărire de salariu. Fii foarte atent la acest aspect, altfel te-ai putea trezi că cei mai buni angajați vor alege să părăsească firma.

  1. Beneficiile

Asigurarea de sănătate la privat, trainingurile plătite de firmă, reduceri la anumite magazine, abonamente la sală sau la piscină, toate acestea pot fi incluse într-un pachet suplimentar pentru angajații performanți din firmă. Astfel de detalii fac diferența atunci când salariile oferite de competiție sunt similare cu cele ale tale.

  1. Echilibrul între muncă și viața privată

Orice angajat are nevoie și de un time-out din când în când. Asigură-le celor din firma ta un program flexibil, posibilitatea de a lucra ocazional remote, organizează team building-uri și interesează-te dacă angajații simt sau nu că munca le invadează prea mult din viața privată. Acesta este un aspect care i-ar putea face să renunțe la job și să-și caute alternative care să le readucă echilibru în viață, pe toate planurile.

  1. Imposibilitatea de a avansa

E un factor devastator pentru orice firmă. Imposibilitatea de a avansa poate duce la regres în cele mai multe cazuri, iar unii angajați ar putea pleca chiar și pe un salariu mai mic, dar cu oportunități mai bune. Promovează constant oameni crescuți de companie, insistă pentru o cultură a firmei și oferă-le angajaților tăi satisfacția de a evolua în meseria lor.

  1. Lipsa motivației
    Acest aspect poate trage în jos chiar și cel mai talentat angajat din firmă. Nu îi lăsa să se blazeze și caută în permanență metode noi să-i motivezi și să-i provoci să învețe și mai mult și să fie mai creativi.

Un mediul nociv pentru angajați nu poate fi performant. Până când firma va obține rezultate spectaculoase, astfel de detalii enumerate mai sus vor cântări enorm.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright dotshock

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Fast Forward. Organizația Viitorului. Ediția a XX-a. Armonizarea resurselor: oameni, profit, tehnologie

În era digitală rapidă și într-o lume a afacerilor tot mai competitivă, conceptul de armon…