Acasa Performance Târgul de carieră Angajatori de TOP își deschide porțile vineri și sâmbătă în București

Târgul de carieră Angajatori de TOP își deschide porțile vineri și sâmbătă în București

5 min citire
0
0
613

Pe 23 și 24 martie, vineri și sâmbătă, are loc târgul de carieră Angajatori de TOP în București, la Sala Palatului. Evenimentul reunește peste 130 de companii ce oferă mai mult de 6.000 de joburi.

de Constantin Pescaru

Cei care sunt în căutarea unui job se pot înscrie gratuit pe https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/bucuresti şi pot participa la eveniment în baza CV-ului tip BarCode pe care îl pot descărca din contul lor de pe www.hipo.ro.

Accesul la eveniment este gratuit şi va fi permis vineri, 23 martie, în intervalul 10.00-18.00 şi sâmbătă, 24 martie, în intervalul 10.00-17.00, la Sala Palatului.

În cadrul târgului de carieră Angajatori de TOP vor fi deschise peste 6000 de oportunităţi de carieră, astfel:

  • 10% dintre joburi sunt deschise candidaţilor cu peste 3 ani experienţă,
  • 18% persoanelor cu 1-3 ani experienţă,
  • 66% sunt joburi pentru candidaţii entry-level,
  • 6% sunt poziţii în cadrul programelor de internship.

Companiile prezente la Angajatori de TOP au deschise și poziții de middle management, 58% dintre angajatori au astfel de oportunități de carieră. Pentru aceste poziții, companiile vor recruta candidați care dețin abilități de coordonare a unei echipe: Team Leader, Project Manager, Area Sales Manager, Retail Manager, Business Development Manager, Division Manager sunt câteva dintre joburile pe care le vor avea deschise.

În general, cei care își caută un loc de muncă pot alege din oferta companiilor prezente din domenii precum: Contabilitate – Finante, Customer-Support, Inginerie, IT Software, Consultanță, Resurse Umane, Telecom, Vânzări, Controlul calității, Marketing, etc.

În privința diversității programului de lucru, majoritatea companiilor are poziții full time (92%), însă sunt companii care au deschise joburi care presupun un program de lucru flexibil: 39% sunt joburi part-time, 39% sunt joburi pe o perioadă determinată și 26% work from home.

Oferta companiilor este variată și din punct de vedere geografic. Pe lângă pozițiile deschise în București, companiile prezente la Angajatori de TOP au planuri de relocare în oraşe precum: Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Brașov, Craiova, Ploiești.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, nevoia de recrutare a crescut, iar accentul se pune atât pe recrutarea de profesioniști, dar și de tineri absolvenți și persoane entry-level. În privința acoperirii pozițiilor deschise, dezechilibrul actual dintre numărul scăzut de candidați cu un anumit profil și numărul mare de oportunități de carieră determină dificultăți în recrutare.

Pentru 29% dintre companiile prezente la acest eveniment, pozițiile pentru care întâmpină dificultăți în procesul de recrutare sunt cele adresate candidaților seniori, 29% dintre acestea au spus că întâmpină dificultăți pentru pozițille middle-level, iar 41% au afirmat că pozițiile entry-level sunt cele care le ridică dificultăți.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …