Acasa Staffing Ești head hunter și călătorești pentru serviciu? 4 sugestii pentru relaxare, valabile în orice oraș din țară

Ești head hunter și călătorești pentru serviciu? 4 sugestii pentru relaxare, valabile în orice oraș din țară

8 min citire
0
0
439

Abordarea directă, necesară procesului de head hunting, presupune deseori călătorii în țară. Un head hunter se confruntă, prin urmare, pe lângă stresul asociat profesiei, și cu oboseala călătoriilor de serviciu. Acestea au efecte negative, atât în rezultatele profesionale, cât și pentru sănătatea proprie. În consecință, e bine să nu neglijezi activitățile relaxante atunci când călătorești pentru serviciu. Acestea te pot ajuta să te concentrezi mai bine, să fii mai productiv și să reduci efectele negative ale stresului, pe termen lung.

  1. Relaxează-te prin mișcare

În contextul în care petreci multe ore în mașină pentru deplasări, e ideal să introduci în programul tău activități relaxante, care implică și mișcare. Nu spunem că ar trebui să mergi la sală să faci exerciții intensive. Mai ales dacă te simți obosit, e posibil ca această idee să te demotiveze și să ajungi să nu mai faci deloc mișcare. În schimb, e bine să ai așteptări realiste și să alegi activități care îți pun sângele în mișcare fără să te epuizeze.

Poți încerca yoga, înot, dansuri sau spinning și poți varia activitățile, ca să nu te plictisești. Când călătorești în interes de serviciu, e extrem de util un abonament cu cost fix care îți asigură acces la cât mai multe săli și cluburi sportive. De exemplu, cu 7card poți merge la 500 de locații în 39 orașe din țară. Acesta se acordă în principal ca beneficiu extra-salarial și oferă acces la 40 de tipuri diferite de activități. E bine să încerci regulat activități noi, fie că faci acest lucru ca să combați rutina sau ca să descoperi activitatea preferată.

  1. Descoperă orașul

Doar pentru că mergi în multe orașe, nu înseamnă că le cunoști. De cele mai multe ori, ajungem în câteva zone de interes practic, iar restul orașului rămâne „neexplorat”. Poate fi foarte relaxant să petreci în timpul liber 1-2 ore descoperind lucruri noi despre orașul în care te afli.

Uite câteva abordări posibile:

  • Descoperă orașul „la pas”. Așa vei observa detalii interesante, imposibil de perceput din mașină.
  • Încearcă un restaurant nou, cu specific local.
  • Caută un suvenir reprezentativ pentru oraș, fie pentru tine sau pentru cei dragi.
  • Fotografiază cât mai mult. După o vreme, poți avea albume fascinante.
  1. Petrece puțin timp în natură

Persoanele care călătoresc în interes de serviciu au tendința de a sta mult timp în interior, fără suficientă lumină naturală și fără aer proaspăt. CNN avertizează că acest lucru are un impact negativ asupra sănătății, deoarece afectează capacitatea corpului de a se descurca cu nivelul crescut de stres.

Conform thecsuite.co.uk, studiile arată că atunci când lași orașul ca să mergi în natură există efecte concrete asupra corpului tău: se îmbunătățesc ritmul cardiac și presiunea sângelui și te simți mai relaxat și mai odihnit. Prin urmare, soluția este simplă și plăcută. Alocă zilnic, în special dacă e vreme frumoasă, măcar jumătate de oră de stat în spații verzi. Poți merge într-un simplu parc sau poți vizita o grădină botanică în care nu ai mai fost niciodată.

  1. Nu lucra în camera ta

În cazul în care călătorești singur, vei avea momente în care te vei simți singur. Există câteva metode care ajută să combați sentimentul de izolare. De exemplu, HBR recomandă ca atunci când ai ceva de lucru ce ar putea fi rezolvat din camera de hotel, să alegi să nu muncești singur. Îți poți lua laptopul într-o cafenea liniștită sau poți folosi un spațiu de co-working, dacă e unul disponibil în orașul în care călătorești.

Totodată, ajută să ții legătura cu familia și prietenii. E bine să nu exagerezi, însă. Nu vrei să îți petreci mare parte din timpul liber lipit de telefon. Dacă te simți prea singur, poți lua pe cineva cu tine. Partenerul de viață îți poate ține companie în momente precum condus, așteptat și timp liber. Ai grijă totuși ca scopul călătoriei să nu fie afectat.

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Benoît CHERRÉ: Autenticitatea ca ideal etic în situații provocatoare

În universul provocărilor etice, managerii de resurse umane (HR) se află adesea la interse…