Acasa Planeta HR HR Tools Sfaturi și trucuri de HR pentru a stăpâni arta managementului resurselor umane

Sfaturi și trucuri de HR pentru a stăpâni arta managementului resurselor umane

10 min citire
0
0
730

Managementul resurselor umane este mult mai mult decât rezolvarea disputelor interne. Sau prezentarea unei culturi minunate a muncii în fața potențialilor candidați și gestionarea afacerilor juridice. Acesta se referă la formarea de oameni ai organizației. Este vorba despre asigurarea angajamentului angajaților, desfășurarea unor practici corecte la nivel de companie și menținerea sănătății generale a organizației.

Un manager de resurse umane este responsabil pentru toate aceste funcționalități individuale. Prin urmare, este întotdeauna deschis să primească feedback, contribuții și să își dezvolte rețeaua de resurse umane, astfel încât să poată învăța din politicile altor organizații. De obicei, un manager de resurse umane ar avea o discuție închisă cu CXO și conducerea organizației. Un rezultat obișnuit este de a obține sprijin de la cel mai bun software de HR „end to end” din India, deoarece:

  • Rezolvă problemele de recrutare
  • Eficientizează integrarea, formarea și dezvoltarea
  • Facilitează managementul și evaluarea performanței
  • Urmărește frunzele și simplifică gestionarea ieșirilor

De fapt, există mult mai multe aspecte tehnice în acest sens care facilitează pentru managerii de resurse umane, liderii de afaceri și angajați să înțeleagă cu ușurință complexitățile implicate într-un software de resurse umane.

Un sistem de management al resurselor umane sau HRMS, așa cum spunem simplu, are multe de oferit fiecărei organizații. Acest lucru se datorează faptului că managementul resurselor umane joacă un rol vital în prevenirea anarhiei la nivel de companie. Este extrem de eficient din punct de vedere al costurilor, deoarece dezlegarea angajaților costă o mulțime de bani pentru fiecare companie. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că, unele startup-uri preferă să angajeze o companie PEO, care să se ocupe de o mare parte din latura administrativă a resurselor umane. Astfel, vă puteți concentra asupra culturii companiei dvs. împreună cu managementul potențial.

Iată câteva sfaturi și trucuri de HR pentru a stăpâni arta managementului resurselor umane, astfel încât noii profesioniști în HR să poată găsi îndrumări, iar cei cu experiență să își poată revizui practicile obișnuite. Care sunt cele mai bune practici de resurse umane?

‍Înțelege-ți oamenii – Unul dintre sfaturile și trucurile de HR este să fii dur, dar să fii empatic în același timp. În calitate de profesionist în resurse umane, trebuie să fii familiarizat cu viața personală și profesională a angajaților tăi. Cu excepția cazului în care, desigur, un angajat individual ar dori să păstreze discreția. În caz contrar, este important ca un lider de HR să cunoască măcar detaliile personale și profesionale importante deoarece aceste detalii afectează performanța zilnică a angajatului la un nivel sau altul.

Așadar, este important să urmăriți punctele tari și punctele slabe ale angajaților dvs., astfel încât, fiind un lider de resurse umane, să puteți să-i ajutați să se îmbunătățească și să performeze mai bine. Este o investiție mare, dar este o investiție care dă roade atât pe termen scurt, cât și pe termen lung!

Recunoaște-ți rolul – Unul dintre sfaturile și trucurile de HR este că managerii de HR sunt parteneri strategici de afaceri ai fiecărei organizații. În calitate de lider de resurse umane, vă concentrați pe implicarea angajaților, managementul performanței, managementul talentelor, promovați inovația și contribuiți la colaborarea la nivelul întregii companii prin ruperea stereotipurilor și gestionarea conflictelor interne. Acesta este ceea ce înseamnă managementul de succes al resurselor umane.

Prin urmare, trebuie să vă aliniați rolul cu obiectivele și viziunea de afaceri și să creați un plan de afaceri de resurse umane care să completeze planificarea strategiei companiei, care este complet orientată spre rezultate.

‍Fii priceput la tehnologie – Astăzi, este o necesitate să înțelegeți cunoștințele tehnologice și să creați planuri de lucru bazate pe acestea. Dacă aveți nevoie să integrați un software de HR complet, atunci este necesar să aveți cunoștințe tehnice. Acest lucru se datorează faptului că va trebui să cunoașteți diferitele oferte și funcționalități ale software-ului pentru a gestiona salariile, a urmări concediile și prezența, a gestiona informațiile angajaților, taxele, programarea și multe altele.

Măriți-vă rețeaua – Cel mai rapid mod de a vă crește cunoștințele și abilitățile și de a vă extinde conexiunile de afaceri este prin intermediul rețelelor. În acest fel, puteți întâlni alți profesioniști din domeniul dvs., aflați cum gestionează aceștia politicile de resurse umane în organizația respectivă și ce este diferit pentru a se asigura că angajații lor sunt mulțumiți, implicați și sunt capabili să performeze mai bine în fiecare trimestru.

Cu aceste cunoștințe, veți avea suficientă încredere în participarea la întâlnirile de planificare și execuție a strategiei de afaceri.

Comunicați regulat – Ca lider de resurse umane sau profesionist, este esențial să fii inteligent emoțional cu angajații tăi. Trebuie să fii umărul lor pe care să te sprijini ori de câte ori sunt în dificultate și nu pot găsi o direcție sau se concentrează asupra muncii lor. Acest lucru se datorează faptului că este normal și uman să fii distras din când în când sau să te pierzi. Aici cunoștințele tale despre sfaturile și trucurile de HR devin utile și utile pentru a readuce energia pierdută a angajaților tăi.

sursa: peoplehum.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in HR Tools

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Ce cred românii despre săptămâna de lucru de 4 zile

Conform Eurostat, în 2020, cele mai lungi săptămâni de lucru au fost în Grecia, Austria și…