Acasa Agenda HR Servicii de training pentru dezvoltarea liderilor în 2019

Servicii de training pentru dezvoltarea liderilor în 2019

7 min citire
0
0
529

Societatea românească are nevoie de lideri. Mediul privat, pentru a menține economia competitivă și pentru a conserva avantajele și beneficiile investițiilor făcute aici, are nevoie de lideri puternici, meniți să ajute oamenii să facă față atât schimbărilor de generații în companii, schimbărilor de tehnologie și digitalizării, dar și schimbărilor și provocărilor din societate și din legislație. Este o perioadă de creștere economică nuanțată, așteptările privind creșterea economică sunt diferite și integrarea României în spațiul Schengen sau accesul la forța de muncă în diferite regiuni ale țării sunt alți factori care creează atât incertitudine, cât și complexitate mediului în care lucrăm. Este nevoie deci, la orice nivel în organizație, de lideri.

În acest context, pariem pe dezvoltarea managerială și de leadership în 2019: pe înțelegerea acestui context de către companiile pentru care investiția în oameni este o valoare și pe accelerarea și generalizarea proceselor de dezvoltare a liderilor, chit că sunt teamleaderi, șefi de unități operative de lucru, șefi de linie de producție, manageri de servicii, department sau top manageri. Denumirea și poziția liderului contează mai puțin. Capacitatea acestuia de a reflecta, de a înțelege provocările, de a se adapta rapid acestora și de a ghida oamenii din subordine pentru această adaptare este abilitatea care nu poate fi neglijată.

În MMM Consulting, în 2019, vom pune accent pe câteva direcții în dezvoltarea de leadership, pe lângă toate celelalte programe pe care le-am făcut de-a lungul timpului:

Crearea de proiecte de dezvoltare bazate pe valorile și principiile de leadership ale companiei. Pornind de la setul de valori și principii, construim susținerea și implementarea practică a acestora cu un set de instrumente simple care să creeze o comunitate internă de leadership, o comunitate aliniată și puternică. Avem deja la activ 6-7 astfel de proiecte în care oamenii regăsesc imediat valorile companiei și ceea ce fac în fiecare zi.

Dezvoltarea liderilor în interiorul echipei, și nu în afara acesteia. Combinăm workshopuri de bune practici cu sesiuni de coaching individuale și cu minisesiuni de coaching de grup, plus dialoguri de leadership și feedback 180. Toate aduc liderul la un loc cu echipa sa, facilitând discutarea de principii și valori și lucrând pe problematica lor reală. Efectul este instant. Se simte! Lucrăm aplicat
și autentic atât cu rațiunea, cât și cu emoțiile.

Emoția și capacitatea liderului de a se conecta și de a lucra cu emoțiile sale și ale celor pe care îi conduce reprezintă cea de-a treia direcție. „Leadership by MMM” înseamnă lansarea #smartleadership: pentru lideri cu inteligență emoțională, un program de antrenament al liderilor, ce include, pe lângă workshop și sesiuni individuale de coaching, și realizarea unui profil Emotional Capability Profile (ECP) al felului în care liderul obține performanță prin inteligență emoțională. MMM Consulting este licențiată de către Persona Global pentru utilizarea metodologiei în România (Persona Global este unul dintre liderii mondiali în furnizarea de soluții de dezvoltare).

Pentru noi, cuvântul-cheie în dezvoltarea liderilor este încrederea – comunicarea și conducerea pe bază de încredere și antrenarea liderilor să câștige încredere și să înțeleagă felul în care au șansa să creeze un mediu de lucru bazat pe încredere. Și aici, metodologia Persona Global: THE Persuasive Communicator (PC) este un diferențiator.

Ne așteptăm la un 2019 bun, constant, așa cum au fost ultimii 3-4 ani pentru noi. Ne așteptăm la multe workshopuri, facilitări, sesiuni bazate pe reflecție și dialog. Și ne dorim să generăm un impact bun și imediat, vizibil deopotrivă în companii și în societatea românească. Un impact bazat pe asumare, responsabilitate, înțelegerea rolului pe care îl avem, gândirea pe termen lung, pregătirea pentru etapele ce urmează.

madiradulescu     Madi Rădulescu,

MBA, PCC, Managing Partner MMM Consulting International

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Leadership Reset: Accelerarea schimbării și noi frontiere. Ce ne forțează limitele?

Evenimentul Leadership Reset, organizat de Revista CARIERE și MMM Consulting în data de 6 …