Acasa Agenda HR Proiect pentru formarea tinerilor meseriasi

Proiect pentru formarea tinerilor meseriasi

4 min citire
0
0
453

Imi place ca am inceput sa acordam atentie meseriilor! Dupa ce acum cativa ani s-au desfiintat multe scoli profesionale si toata lumea a inceput sa alerge dupa diplomele de studii superioare, ma bucur ca incepem sa ne dam seama de ceea ce am pierdut… Dar suficient cu nostalgia!

In urma cu ceva timp va anuntam ca brand-ul de bere Bucegi a realizat impreuna cu o companie specializata in cercetari sociologice un studiu despre modul in care romanii privesc meseriile. Datele aratau atunci ca peste 53% dintre tinerii cu varste intre 18 si 24 ani s-ar orienta catre meserii, 71% dintre acestia fiind de parere ca meseriile se invata cel mai bine la scoala.

Ei bine, astazi, cei de la Bucegi ne-au anuntat ca rezultatele acelui studiu nu au ramas asa…in neant. Ci au condus la o actiune concreta, respectiv la lansarea programului „Meserii pentru Romania”, prin care Bucegi isi propune sa sustina scolile profesionale si postliceale . How about that?! Obiectiv vorbind, mi se pare o initiativa laudabila. Stiu ca nu este singura, de aceea lansez acum si un anunt public spre a ne anunta atunci cand faceti astfel de proiecte. Poate asa, scriind despre ele, readucem in peisaj scolile profesionale si interesul tinerilor pentru ele.

Programul „Meserii pentru Romania”, implementat impreuna cu ONG-ul Junior Achievement, presupune finantarea a trei scoli postliceale sau licee cu clasa a 13-a cu suma de 97.500 de lei(fiecare) pentru dotarea atelierelor profesionale si achizitionarea de materiale didactice.

Lucrurile se desfasoara astfel:

  • Institutiile publice de invatamant preuniversitar cu clasa a XIII-a si unitatile publice de invatamant postliceal se pot inscrie in competitie pe baza de proiect, in perioada 22 septembrie – 17 octombrie 2014, prin platforma meseriipentruromania.jaromania.org. O scoala poate depune mai multe proiecte, conditia fiind ca acestea sa vizeze cresterea calitatii actului educational.
  • Proiectele vor fi evaluate in perioada 20-26 octombrie, iar cei trei castigatori vor fi anuntati in intervalul 27-31 octombrie.
  • Cele 3 scoli castigatoare vor primi finantarea de 97.500 de lei fiecare, pentru dotarea atelierelor profesionale.

Proiectele vor fi implementate in scoli in perioada 31 octombrie-17 noiembrie 2014, cu ajutorul Junior Achievement.

Regulamentul concursului si alte detalii legate de acest proiect pot fi consultate pe site-ul:
www.meseriipentruromania.ro

Ce parere aveti? Eu zic ca e de bine. Noi o sa urmarim proiectul si sper ca intre timp se vor porni initiative similare. In fond, multe meserii sunt azi indeplinite de seniorii Generatiei X si de Baby Boomers. Ce se va intampla cand ei vor pleca din companii?

 

Comentarii

  • Parerea romanilor despre profesii si meserii

    Pe scurt: parintii vor pentru copiii lor profesii respectate si aducatoare de venituri con…
Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…