Acasa Editorial Oare a fost bine?!

Oare a fost bine?!

3 min citire
0
0
678

Dupa ce ne-am dezmeticit din „atacul crizei economice”, am inceput sa adoptam masuri de austeritate. Fiecare tara dupa cum a considerat oportun si, evident, dupa cum au impus creditorii externi. A trecut ceva timp si pare…pare…ca ne simtim mai bine, desi nivelul somajului din zona euro este in continuare alarmant, restructurarile in regiune continua, iar suplimentarea imprumuturilor ramane pe agenda guvernelor.

Intr-un astfel de context, Organizatia Internationala a Muncii ne anunta ca ce am facut pana acum nu a fost decat sa ne punem „singuri bete in roate” – prin faptul ca ne-am concentrat excesiv pe reducerea deficitelor, pe calmarea pietelor financiare, sacrificand piata muncii si cresterea angajabilitatii. O perspectiva care merita analizata, daca stam sa ne gandim ca un loc de munca inseamna venituri, veniturile inseamna putere de cumparare, consum, productie si tot asa.  Prin urmare, am decis ca in acest numar sa descriem piata muncii din Romania din punct de vedere fiscal si juridic, bineinteles, departe de a pretinde o analiza exhaustiva, mai ales din pricina limitelor de spatiu. Sper insa ca informatiile furnizate de specialisti sa clarifice unele semne de intrebare si sa ne impulsioneze spre a gasi solutii viabile atat pentru business, cat si pentru societate, pentru ca responsabilitatea unui HR nu se raporteaza doar la companie…dupa cum spune si Elaine Cohen, specialist in CSR, in interviul rubricii Organisational Development.

Si pentru ca trebuie sa fim la curent cu toate conceptele si viziunile vehiculate prin piata (pentru a ne da seama unde ne pozitionam noi insine), am adus in paginile revistei cateva articole post-eveniment, in care va prezentam cine, ce a mai spus despre lumea HR-ului.

La final, va propunem doua carti care indeamna la regasirea si analiza sinelui, intrucat in spatele profesionistului se regaseste omul, cu emotiile si sentimentele lui. Urmeaza acea perioada minunata din an in care ar trebuie sa celebram umanitatea. Lectura placuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

Roxana Maxim
Manager de proiect, HR Manager

 

Articol publicat in revista HR Manager, nr. 24, noiembrie 2012

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
 • săptămâna

  Săptămâna de lucru de 4 zile: un drum spre libertate?

  Privind dincolo de cifre și statistici, săptămâna de lucru de 4 zile pare să ofere un peis…
 • Eu, Omul

  Poate mai mult ca oricând, acum este imperativ să reflectăm asupra identității noastre uma…
 • Ecuația EX

  Employee Experience (EX) pune omul în centrul tuturor acțiunilor organizației. Nu mai este…
Incarcati mai multe in Editorial

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…