Acasa Agenda HR Numărul șomerilor ar putea ajunge la 3.4 milioane până la sfârșitul lui 2017

Numărul șomerilor ar putea ajunge la 3.4 milioane până la sfârșitul lui 2017

2 min citire
0
0
476

Numărul șomerilor – la nivel global – ar putea să ajungă în acest an la 3.4 milioane, potrivit unui raport dat publictății de International Labour Organization (ILO).

Raportul World Employment and Social Outlook – Trends 2017 mai anticipează că, în 2018, celor 3.4 milioane de șomeri li se vor adăuga încă 2.7 milioane.

„Creșterile economice continuă să dezamăgească pentru că nu au niciun fel de impact pe piața muncii. În acest moment avem în față o imagine îngrijorătoare a economiei globale și a inabilității noastre de a genera suficiente joburi.”, a declarat directorul general al ILO, Guy Rider.

Rider a menționat că lipsa de joburi e acută în special în America Latină, Caraibe și Africa Sub-Sahariană, toate trei fiind recunoscute la nivel global ca regiuni care se confruntă cu o creștere nemaivăzută a numărului persoanelor care intră pe piața muncii.

Source: ILO
Sursă statistică: ILO
Cum era de așteptat, situația din aceste regiuni constrastează puternic cu cea din țările dezvoltate, unde rata șomajului ar urma să scadă până în toamna acestui an cu până la 6.2%

Raportul dat publicității de ILO a mai arătat că, între 2009 și 2016, rata migrației profesionale a crescut în aproape toate țările prezente în studiu, principala cauză indicată în raport fiind instabilitatea financiară.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

De ce interviuri și teste psihologice în recrutare. A fi sau a nu fi candidatul potrivit

de Ana Slătineanu Psihologia nu mai reprezintă un subiect tabu în societate, iar acum (în …