Acasa Agenda HR Teambuilding-ul creşte productivitatea: în 2017, tot mai multe companii din România vor organiza astfel de activităţi

Teambuilding-ul creşte productivitatea: în 2017, tot mai multe companii din România vor organiza astfel de activităţi

3 min citire
0
0
454

de Constantin Pescaru

Angajaţii sunt mai productivi, mai motivaţi şi lucrează mai bine în echipă după ce participă la diverse evenimente organizate într-un mediu informal. Da, vorbim de eficienţa teambuilding-urilor, care reprezintă un must have pentru tot mai multe firme din România. 
Potrivit unui studiu realizat de Vision Consulting în rândul a 200 de companii din ţara noastră, 54% dintre ele organizează anual teambuilding-uri pentru angajaţi, iar 14% fac acest lucru semestrial. Pe de altă parte, 25% dintre respondenţi au spus că oferă o dată la câţiva ani astfel de programe angajaţilor.

Mai mult, 2% dintre companiile care au răspuns la sondaj recunosc că işi organizează singure, cu resurse interne, evenimentele de tip teambulding, pentru motivarea angajaţilor, iar 45% aleg să lucreze cu firme specializate în organizarea evenimentelor corporate.

Cât despre destinaţia aleasă, 87% merg în ţară, la munte, la mare sau în Delta Dunarii. Doar 10% dintre companii organizeză astfel de evenimente în străinătate.

Studiul mai arată că aproape jumătate din programele de teambuilding durează 2 zile.

Câti bani se bagă în teambuilding

Bugetul mediu pentru o zi de teambuilding diferă de la companie la companie. Se vede totuşi o corelaţie între cei care işi organizează singuri evenimentele, care alocă până în 50 euro / persoană, faţă de cei 45% din respondenţi care lucrează cu firme specializate şi au bugete între 50 şi 100 euro / zi / angajat.

Perspectiva pentru 2017 este bună

Studiul mai arată că 58% din firme vor organiza un program de teambuilding în acest an şi 28% vor organiza două astfel de programe. Dacă în 2016, 21% nu au avut niciun eveniment, anul acesta doar 8,7% vor nu aloca bugete pentru motivarea angajaţilor prin programe de teambuilding.

Citește continuarea materialului pe CARIERE.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Intră în competiția celor mai bune campanii de Employer Branding din România

Employer Branding Awards, competiția națională dedicată campaniilor și proiectelor de empl…