Acasa Training Miscare strategica pe piata cursurilor de limbi straine

Miscare strategica pe piata cursurilor de limbi straine

2 min citire
0
0
464

Compania Ascendis, specializata in training si consultanta in domeniul dezvoltarii si formarii profesionale, a achizitionat 50% din actiunile EuCom, unul dintre jucatorii pietei autohtone de cursuri de limbi straine, valoarea tranzactiei fiind de peste 500.000 de euro.

Compania EuCom detine un portofoliu de 50 de clienti, cei mai multi provenind din sectoarele energetic, financiar-bancar, servicii de sanatate, telecom, automotive, IT, productie si retail. In 2012, firma de cursuri de limbi straine a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 500.000 de euro, iar pentru anul in curs estimeaza venituri de 750.000 de euro.

Fondata in anul 2004 de catre Delia Dragomir si Silviu Dragomir,  EuCom a ajuns, in momentul de fata, la o retea de 200 de traineri filologi care livreaza cursuri pentru 31 de limbi straine, oriunde in Romania. In urma tranzactiei, EuCom si Ascendis tintesc locul 1 pe piata cursurilor de limbi straine.

Pe piata autohtona, atat Ascendis, cat si EuCom, isi propun sa castige aderenta din partea companiilor de stat, in prezent in numar foarte mic in portofoliile celor doua companii. „Lucram cu majoritatea companiilor din Romania, din toate domeniile de activitate. Ne propunem sa crestem numarul de proiecte implementate in sectorul public, deoarece consideram ca aici exista cea mai mare nevoie de training. Aceasta este una dintre directiile-cheie de dezvoltare pentru viitorii ani”, a declarat Marius Opris, Partener Ascendis.

In urma tranzactiei, cei doi fondatori ai companiei au ramas actionari ai EuCom, iar Silviu Dragomir va continua sa conduca centrul de cursuri de limbi straine, in calitate de director general. Noul actionariat va pastra brandul EuCom.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Training

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…