Acasa Agenda HR Ce competențe lingvistice caută angajatorii în 2017

Ce competențe lingvistice caută angajatorii în 2017

3 min citire
0
0
529

Cererea pentru cursuri corporate de limba engleză, franceză și germană a înregistrat o creștere de aproape 30% anul trecut, potrivit datelor Centrului de Limbi Străine A_BEST.

Cursurile de limba germană au reprezentat 35,35% din totalul cursurilor achiziţionate de companii, în vreme ce în cazul  limbilor franceză şi engleză, procentele sunt de 34,34%, respectiv 17,50%.

Concluziile aceluiași studiu arată că principalele companii care investesc în acest tip de servicii sunt din industriile IT, Banking, Asigurări, Pharma, Retail, Transporturi și fiecare dintre ele are în vedere diverse criterii atunci când alocă bugete pentru acest tip de investiție în dezvoltarea competențelor lingvistice ale angajaților. Printre acestea se numără nevoia imediată (când compania are un proiect sezonier sau de durată scurtă) sau nevoia pe termen lung (când vorbim de o filială  a unei companii străine sau în cazul în care compania are parteneri diverse companii străine).

Datele Centrului de Limbi Străine mai arată că foarte multe companii oferă cursuri de limbi străine ca beneficiu pentru angajații care se remarcă în timpul anului prin rezultate foarte bune.

În ceea ce privește anul 2017, Centrul de Limbi Străine anticipează că preferințele companiilor vor rămâne, în mare, aceleași. În plus, companiile vor aloca bugete asemănătoare și pentru servicii de audit lingvistic, un proces care începe să fie tot mai mult externalizat.

„În 2016 am observat o creştere în ceea ce priveşte numărul proiectelor de cursuri de limbi străine pe care le-am organizat, în special pentru companiile multinaţionale. Solicitările au crescut ca urmare a extinderii proiectelor noastre şi în alte oraşe, precum Cluj-Napoca, Timişoara sau Braşov. În materie de training în zona limbilor străine, cursurile de limba germană vor fi la mare căutare şi în 2017, precum şi serviciile de audit lingvistic, un proces externalizat de tot mai multe companii”, a declarat Aura Ipate, Director General al Centrului de Limbi Străine A_BEST.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Importanţa Role Game-ului în identificarea candidatului ideal

De Vlada Toma și Dan Luca Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descop…