Acasa Agenda HR Legea salarizării unitare a trecut de Parlament. Proiectul de lege, dezbătut în 15 minute

Legea salarizării unitare a trecut de Parlament. Proiectul de lege, dezbătut în 15 minute

2 min citire
0
0
582

Camera Deputaţilor a adoptat, azi, cu 188 de voturi „pentru”, 28 de voturi „împotrivă” şi 47 de abţineri, proiectul de lege privind salarizarea personalului bugetar, potrivit mediafax.ro.

Anterior, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a epuizat în doar 15 minute dezbaterile generale pe marginea Legii salarizării personalului bugetar, articolele legii şi amendamentele fiind votate în bloc.

,,Legea este în conformitate cu programul de guvernare aprobat de Parlamentul României şi prevede o creştere etapizată a salariilor bugetarilor cu 56 la sută, pe o anvelopă bugetară de 32 de miliarde de lei până în 2020 şi de 43 de miliarde de lei până în 2022. La baza piramidei salariale, creşterile sunt de peste 100 la sută, ajungând şi la 300 la sută, cum este cazul în Apărare, dar scad în vârf, acolo unde unele salarii erau atât de mari încât disproporţia nu putea fi corectată nici măcar la nivelul anului 2022.” a declarat ministrul Muncii Lia Vasilescu, citat de mediafax.ro.

Ministrul a dat o replică şi reprezentanţior opoziţiei, care au criticat faptul că salariile demnitarilor vor creşte, odată cu aplicarea legii. ,,Vreau să vă spun că salariile celor aflaţi în vârful piramidei, de exemplu miniştrii, Preşedintele României, conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, scad”, a mai spus Vasilescu.

Actul normativ urmează să fie trimis spre promulgare Preşedintelui României.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

De ce interviuri și teste psihologice în recrutare. A fi sau a nu fi candidatul potrivit

de Ana Slătineanu Psihologia nu mai reprezintă un subiect tabu în societate, iar acum (în …