Acasa Agenda HR Despre inovatie…la HR Summit Cluj

Despre inovatie…la HR Summit Cluj

5 min citire
0
0
513

de ANABELA VIDICAN  

Ce inseamna Leadership Inovativ? Leadershipul inovativ cuprinde sintetizarea diferitelor stiluri de conducere in organizatii pentru a-si influenta angajatii sa produca idei, produse, servicii si solutii cat mai creative. Rolul principal in practicarea leadershipului inovativ sta in mainile liderului organizatiei. Primul care a reusit sa introduca acest concept pe piata a fost Dr. David Gliddon de la Universitatea Pen State (SUA) in 2006. Iar un exemplu perfect al unei organizatii in care functioneaza 100% leadership-ul inovativ este Amazonul, devenit un simbol al dezvoltarii si imbunatatirii serviciilor in concordanta cu dezvoltarea continua a pietei.

Ce beneficii aduce Leadershipul Inovativ? Pentru dezvoltarea organizatiilor, leadershipul inovativ vine sa sustina misiunea si viziunea acestora. Datorita faptului ca traim intr-o era in care tehnologia este in continua schimbare si dezvoltare, pentru asigurarea succesului, este obligatoriu ca fiecare organizatie in parte sa gandeasca si sa actioneze intr-un mod inovativ. Pentru a se putea adapta cu succes noilor schimbari, nevoia inovarii din cadrul organizatiilor a dus la un focus axat pe eforturile creative ale angajatilor. Liderul inovativ se concentreaza pe crearea unui sistem sustenabil, care este pregatit sa raspunda tuturor nevoilor venite din partea consumatorului. Acesta construieste un sistem rezistent fata de ambiguitate, fiind mai putin interesat de rezultate financiare imediate, cat este interesat de gasirea unor oameni capabili de a implementa strategii inovatoare. Fara un leadership inovativ, organizatiile trebuie sa se zbata foarte mult pentru a iesi in fata.

De ce infloresc organizatiile in secolul XXI? Daca in secolul XX, practicile organizatiilor descurajau gandirea inovativa a angajatilor, acum, cu noua directie indreptata spre acest tip de leadership, acest tip de gandire ar putea avea o influenta majora asupra performantei organizatiilor. Unul dintre instrumentele cheie pentru libertatea in gandire a indivizilor este brainstormingul, proces folosit cu succes in aceste procese de leadership. Mai mult, leadershipul inovativ cere o minte empatica, creativa si capacitatea de a fi cu un pas inaintea celorlalti, ceea ce duce la dinamism si cresterea dezvoltarii organizationale.

Pe 10 aprilie 2014, la cea de-a doua editie HR Summit Cluj, organizata de Libero Events, aveti ocazia sa aflati totul despre Leadership-ul inovativ de la Monica Soare, CEO-ul ARTWIN Consulting.  Avand o cunoastere profunda si o experienta vasta im domeniul de resurse umane, aceasta va prezenta o perspectiva pragmatica, analitica a leadershipului inovativ .

Expo-Conferinta de Resurse Umane- HR Summit, cel mai mare eveniment regional din Romania dedicat industriei de resurse umane, aduce la un loc: headhunteri, general manageri, consultanti, furnizori de servicii HR, companii de outsourcing si multi alti specialisti pe arii de competenta conexe cu zona industriei de resurse umane.

La editia din 2014 vor fi prezenti 14 speakeri, peste 140 de participanti si  10 expozanti care isi vor expune portofoliile de produse si oferte in ceea ce priveste noile tendinte si inovatii in materie de HR.

Daca v-am facut curiosi, gasiti mai multe informatii despre eveniment aici.

Anabela Vidican, Libero Events

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…