Acasa Performance De ce este important un stagiar într-o companie?

De ce este important un stagiar într-o companie?

11 min citire
0
0
1,151
internship

Știm cu toții că în timpul facultății fiecare student trebuie să aibă un număr anume de ore de practică, în funcție de specializarea studiilor superioare alese. Aceste ore de practică sunt bune, dar nu sunt suficiente la angajare, așa că, unii studenți aleg să participe în programele de internship ale diverselor companii pentru a acumula experiența necesară care se cere în CV.

Multe companii din aproape fiecare industrie oferă programe de stagiatură. Acestea pot varia ca lungime, nivel de responsabilitate și salariu și există beneficii atât pentru angajator, cât și pentru stagiar. Participarea la un astfel de program de internship poate ajuta în câștigarea și acumularea experienței într-un anumi domeniu pentru a avea apoi mai multe oportunități în vederea angajării.

Ce este un stagiar/intern?

Un stagiar este un profesionist în curs de dezvoltare care lucrează într-o companie pentru o perioadă scurtă de timp pentru a câștiga experiență și cunoștințe la nivel de intrare într-un anumit domeniu de carieră. Stagiarii sunt cel mai adesea studenți, deși și alți adulți pot fi stagiari, mai ales dacă își schimbă cariera sau obțin diplome de studii superioare. Ca stagiar, înveți despre funcțiile de zi cu zi ale unei companii, departament sau poziție pentru a afla mai multe despre o carieră cu mai puțin angajament.

Stagiarii pot câștiga credite pentru facultate sau pot fi plătiți pentru munca lor, așa cum se întâmplă de obicei. A fi stagiar este o modalitate valoroasă de a câștiga experiență în lumea reală în afara sălii de clasă și de a avea informații de adăugat la CV-ul de angajare. Puteți explora diverse arii de dezvoltare pentru a vă ghida în carieră și puteți afla mai multe despre așteptările unui angajator în domeniul de pregătire ales.

Ce oferă un stagiu tipic?

Un stagiu poate fi part-time sau full-time și oferă experiență practică în domeniul de studiu ales. Unele stagii au responsabilități administrative ușoare, deși de obicei reprezintă mai puțin de jumătate din sarcinile tale. Stagiile au adesea calificări și preferințe, la fel ca cererile de angajare. De exemplu, un stagiu poate fi deschis celor care urmăresc o anumită diplomă sau celor care dețin o medie minimă.

Cele mai multe stagii standard de stagiu oferă:

  • Obiective și sarcini de îndeplinit pentru îmbunătățirea abilităților
  • Supraveghere îndrumată de un profesionist cu experiență în domeniu
  • Observare continuă, evaluare și feedback pentru dezvoltare
  • Dezvoltare personală, dezvoltarea abilităților hard și soft și avansare academică
  • Un echilibru între obiectivele de învățare și nevoile organizaționale ale unei companii
  • Un program de stagiu formal este structurat și supravegheat, adesea cu orientare și pregătire pentru a se asigura că stagiarii se descurcă bine și dobândesc abilități. Programele bune de internship devin competitive, oferind companiilor candidați puternici din care să aleagă, care pot îmbunătăți programul și pot duce la viitoare oportunități de angajare direct din echipa de stagiari.

Companiile pot accepta la programul lor de internship următorii candidați:

  • Elevi de liceu
  • Studenți de licență
  • Studenți absolvenți
  • Studenți din facultăți sau universități internaționale
  • Profesioniști care își doresc schimbarea carierei

De ce companiile angajează stagiari?

Companiile de toate dimensiunile și industriile angajează stagiari pentru a obține sprijin valoros pentru afacere și pentru angajații săi existenți. Stagiile permit companiilor să investească în propriul succes viitor și poate să descopere noi talente și viitori lideri. Stagiarii pot prelua sarcini de nivel inferior, eliberând timp colegilor pentru a se ocupa de alte activități, deși mai multe stagii oferă acum responsabilități care depășesc sarcinile administrative.

Angajatorii pot beneficia de angajarea de stagiari sau de crearea unui program de internship mai larg. Iată cinci beneficii grozave de câștigat de la stagiari:

  • O forță de muncă mai mare – Stagiarii sunt un sprijin și un ajutor valoros pentru actualii angajați, chiar dacă sarcinile care le sunt date au niveluri modeste de responsabilitate. Asumând sarcini ca stagiar, alți colegi pot urma proiecte creative sau mai avansate. În calitate de stagiar, vă puteți aștepta la sarcini care vă ajută să învățați o nouă abilitate sau mai multe despre industrie și să lucrați cu colegii angajați la proiecte, cercetări sau campanii specifice. Majoritatea stagiilor sunt supravegheate pentru a vă oferi feedback cu privire la munca dvs.
  • Oportunități de mentorat – Programele de stagiu oferă angajaților actuali oportunitatea de a îndruma viitorii lideri în domeniu și pot promova o cultură a muncii sănătoasă și pot construi moralul companiei. Ajutarea la predarea și dezvoltarea unor persoane noi în carieră poate motiva angajații și le poate revigora pasiunea sau etica de lucru și poate crește conducerea eficientă în cadrul echipei.
  • O nouă perspectivă – Stagiarii oferă o nouă privire asupra activității și procedurilor de zi cu zi ale unei companii și pot împărtăși idei despre strategie, planuri, politici și multe altele. În calitate de stagiar, puteți face parte din sesiuni și întâlniri de brainstorming sau puteți oferi contribuții și sugestii liderilor de companie sau de stagiu. Puteți ajuta organizațiile să aplice cele mai recente strategii și tehnici în domeniul de carieră ales prin educația și cunoștințele dvs. Odată cu prezența și utilizarea în creștere a rețelelor sociale, de exemplu, stagiarii își pot aplica abilitățile tehnologice pentru a aduce oportunități și idei creative pentru marketing sau implicare în rețelele sociale.
  • Publicitate pozitivă – Comunitățile și industriile îi laudă adesea pe cei care oferă stagii următoarei generații de oameni de afaceri. Companiile care oferă stagii de practică își pot stabili sau crește legăturile cu universități și colegii, crescându-le vizibilitatea în campusuri și capacitatea de a recruta alți studenți. Stagiile pot promova, de asemenea, implicarea și prezența comunității prin predarea forței de muncă potențiale și având un impact.

sursă text: indeed.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena Ispas
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Strategii HR de succes: cum își consolidează companiile brandul de angajator și își promovează angajații

Într-un context de piață a muncii extrem de competitiv și în continuă schimbare, strategii…