Acasa Performance Perioada de înscriere la Programul de internship al Guvernului, prelungită până pe 21 mai

Perioada de înscriere la Programul de internship al Guvernului, prelungită până pe 21 mai

3 min citire
0
0
587

Perioada de înscriere la Programul oficial de internship al Guvernului – ediţia 2018 a fost prelungită până pe 21 mai, pentru a oferi şansa cât mai multor tineri să aplice pentru un stagiu de practică în Executiv, ministere, instituţii şi autorităţi publice centrale.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, preluat vineri de agerpres.ro, echipa de organizare a programului, coordonată de secretarul de stat Oana Pintilei, s-a întâlnit în perioada 3 – 11 mai cu studenţii din centrele universitare Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara.

‘Organizatorii au prezentat studenţilor Programul de internship şi i-au încurajat să aplice pentru unul din cele 200 de locuri disponibile în această ediţie. Pentru a oferi şansa cât mai multor tineri să aplice pentru un stagiu de practică în Guvern, ministere, instituţii sau autorităţi publice centrale, perioada de înscriere a fost prelungită cu o săptămână’, se precizează în comunicat.

Calendarul de desfăşurare a ediţiei 2018 a programului este structurat astfel: 19 aprilie – 21 mai – depunerea candidaturilor online; 21 mai – 3 iunie – evaluarea candidaturilor; 4 iunie – 22 iunie – interviuri online; 29 iunie – anunţarea rezultatelor; 16 iulie – deschiderea programului; 14 septembrie – închiderea programului.

Înscrierile se fac online. Formularul de înscriere este disponibil aici.

Programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani la începerea stagiului de practică, studenţi sau absolvenţi ai unei universităţi din România ori din afara ţării. Tinerii au posibilitatea să se familiarizeze cu modul de lucru din administraţia publică centrală şi să aplice cunoştinţele dobândite în cadrul programelor de studii. Totodată, acest program va include participarea stagiarilor la discuţii şi întâlniri de lucru cu miniştri, secretari de stat, specialişti în diferite domenii de competenţă şi la training-uri şi workshop-uri tematice.

Pe perioada stagiului de practică, internii vor beneficia de o bursă lunară de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …