Acasa Agenda HR Dan Moraru: Personalizarea pachetelor de beneficii ale angajaților

Dan Moraru: Personalizarea pachetelor de beneficii ale angajaților

7 min citire
0
0
836

Într-o piață a muncii tot mai concentrată pe nevoile și așteptările angajaților, personalizarea pachetelor de beneficii devine un avantaj competitiv esențial pentru angajatori. Conceptul de „one size fits all” este înlocuit cu o abordare flexibilă și adaptată, care își propune să satisfacă cerințele diverse ale forței de muncă.

Ce înseamnă personalizarea beneficiilor?

Personalizarea beneficiilor presupune crearea unor pachete de beneficii care să corespundă cu preferințele, stilul de viață și nevoile individuale ale angajaților. Aceasta poate include elemente precum asigurări de sănătate adaptate, opțiuni de muncă flexibile, programe de wellness personalizate, oportunități de dezvoltare profesională și multe altele.

Personalizarea pachetelor de beneficii pentru angajați și integrarea facilităților fiscale în programele de bunăstare a angajaților au devenit tendințe importante pe piața muncii. Iată câteva informații generale despre această tendință, precum și despre contextul său fiscal:

Personalizarea beneficiilor

Diversificare: Companiile încep să ofere pachete de beneficii care depășesc asigurările tradiționale de sănătate, pensionare sau bonusurile anuale. Ele includ acum beneficii legate de flexibilitatea muncii, dezvoltare personală, sănătate mintală și fizică, și chiar asistență pentru îngrijirea copiilor sau a altor membri ai familiei.

Tehnologie: Platformele tehnologice permit acum angajaților să-și „construiască” propriul pachet de beneficii în funcție de nevoile și stilul lor de viață, sporind astfel satisfacția și loialitatea față de companie.

Feedback: Companiile utilizează feedback-ul angajaților pentru a-și ajusta și îmbunătăți ofertele de beneficii, asigurându-se că acestea rămân relevante și valoroase pentru forța de muncă.

Facilități Fiscale

Deduceri: Multe țări oferă facilități fiscale pentru anumite beneficii oferite angajaților, cum ar fi abonamentele la săli de fitness, programe de sănătate preventivă, cursuri de formare profesională, etc., făcând aceste beneficii mai atractive pentru angajatori și angajați.

Legislație Favorabilă: Unele guverne au implementat legislație care încurajează companiile să investească în bunăstarea angajaților prin avantaje fiscale, ca răspuns la creșterea preocupărilor legate de sănătatea mintală și fizică.

Tendințe și Statistici

Creștere: Statisticile arată o creștere a interesului companiilor de a investi în beneficii personalizate și programe de wellness, ca parte a pachetului de compensație totală.

Retenție și Atragere: Companiile care oferă beneficii personalizate raportează rate mai bune de retenție a angajaților și o capacitate mai mare de a atrage talente de top.

Impactul Pandemiei: Pandemia COVID-19 a accelerat tendința către beneficii personalizate, mai ales cele legate de sănătate și flexibilitatea muncii.

Investiție în Capitalul Uman: Există o recunoaștere tot mai mare a faptului că investiția în sănătatea și bunăstarea angajaților se reflectă pozitiv în performanța generală a companiei.

Este important de menționat că, deși aceste tendințe sunt relevante la nivel global, detaliile specifice, cum ar fi legislația fiscală și statistici exacte, pot varia considerabil de la o țară la alta și chiar de la an la an. În România, de exemplu, se pot aplica anumite deduceri fiscale pentru beneficii specifice, dar este esențial să consultați un specialist în legislația muncii sau un contabil pentru informații actualizate și aplicabile local.

Mai multe informații despre personalizarea pachetelor de beneficii pentru angajați am aflat din discuția lui Dan Moraru, Director Național, 7card cu Iulia Buciuman, Managing Partner, HUMANISTIC, în cadrul celei de-a IV-a ediții a evenimentului Best Employer Fest organizat de Revista HR Manager, cu sprijinul Humanistic.

Pentru a viziona discuția dintre Dan Moraru și Iulia Buciuman, accesați acest link.

Dacă doriți să vizionați întreg evenimentul, accesați acest link.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …