Acasa Staffing Business in crestere pentru Agentiile de Munca Temporara

Business in crestere pentru Agentiile de Munca Temporara

2 min citire
0
0
619

Peste 52.700 de persoane au fost angajate in regim de munca temporara anul trecut in Romania,  aproape la fel ca in anul 2012 (52.214), insa dublu fata de 2010, potrivit unui studiu realizat de Asociatia Romana a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT).

Datele furnizate de Asociatie arata ca circa  62% dintre angajarile temporare din 2013 au avut o durata de peste trei luni, 29% intre una si trei luni, iar 9 % mai putin de o luna. Fata de anul 2012, pentru prima categorie de angajamente s-a semnalat o crestere de aproximativ 50%, insa pentru cele cu durata intre una si trei luni si cele cu mai putin de o luna s-au inregistrat scaderi de 21%, respectiv 50%. Potrivit datelor membrilor ARAMT, in 2013, munca in regim temporar a fost mai raspandita in sectoarele Productie (34%) si Servicii (35%), urmate de Agricultura (5%din piata de munca temporara) si Constructii (2%).

De asemenea, membrii ARAMT deruleaza, conform estimarilor, circa 70% din activitatile de munca temporara din Romania, inregistrand o cifra de afaceri de peste 216 de milioane de euro in 2013, in crestere cu 40 de milioane de euro fata de 2012.

Studiul a fost realizat in luna octombrie 2013 in randul membrilor Asociatiei Române a Agentilor de Munca Temporara (11 companii), prin intermediul Ipsos Marketing.

Asociatia Romana a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT) este o organizatie non-profit, infiintata in luna iunie 2010. Cele 13 agenti de munca temporara autorizati care fac parte din ARAMT sunt, in ordine alfabetica: Adecco Romania, Agentia Professional, APT Resources&Services, Best Personal Services, Gi Group, Grafton Recruitment, IHM Total Consult, Humangest, Lugera, ManpowerGroup Romania, TjobsRecruit, Trenkwalder si Work Support Agency (WSA).

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…