Acasa Agenda HR 10 motive pentru a alege munca temporară

10 motive pentru a alege munca temporară

8 min citire
0
0
695

În ultimii ani, tot mai multe companii au perioade în care trebuie să gestioneze rapid un proiect mare sau în care se confruntă cu o creştere sezonieră a volumului de muncă. Din diferite motive, reprezentanţii companiilor în cauză întâmpina dificultăţi (ori sunt reticenţi) în a angaja personal cu normă întreagă pentru a face faţă cererilor venite din partea clienţilor. O firmă de leasing de personal este soluţia optimă în astfel de momente. Există mai multe motive pentru care companiile aleg tot mai des să apeleze la astfel de servicii şi mai jos le detaliem:

1. Costuri scăzute

Cei care lucrează temporar sunt angajaţi ai firmei de leasing de personal, fapt care poate diminua costurile totale ale beneficiarului. În plus, personalul temporar poate reduce şi alte costuri, precum cele legate de plata orelor suplimentare pentru un angajat cu normă întreagă. Mai mult decât atât, procesul de recrutare presupune timp şi costuri adiacente, iar aceste cheltuieli vor fi preluate de compania de leasing de personal.

2. Îmbunătăţeşte productivitatea

În momentele în care o companie are o creştere a activităţii, personalul temporar se va ocupa de sarcinile suplimentare, împiedicând astfel angajaţii permanenţi să fie suprasolicitaţi, copleşiţi sau, mai grav, să ajungă să fie demotivaţi. Când într-o firmă există angajaţi suprasolicitaţi, acest lucru poate duce la greşeli şi, implicit, la scăderea productivităţii. Prin angajarea personalului temporar, angajaţii cu normă întreagă se pot concentra pe sarcinile lor, iar cei temporari vor prelua surplusul. În acest fel, productivitatea nu va scădea ci, din contră, va fi îmbunătăţită.

3. O modalitate rapidă şi simplă de a suplimenta nevoia de resurse umane

Apariţia unui proiect mare poate să dea peste cap activitatea departamentului de Resurse Umane al unei companii. Nu şi în cazul în care se va apela la o firma de leasing de personal. Aici lucrează specialişti care vor găsi destul de repede persoana potrivită pentru noul proiect, cu atât mai mult cu cât bazele lor de date sunt foarte bine puse la punct, iar selecţia personalului calificat este una riguroasă. În plus, pentru compania care are nevoie de personal pentru un proiect punctual, procesul intern de aprobare a unei noi organigrame poate consuma prea mult timp şi prea multe resurse.

4. De la muncă temporară la angajaţi permanenţi

Angajaţii temporari îi oferă firmei la care lucrează pentru o perioadă determinată şansa de a evalua în detaliu modul lor de lucru, dar și timpul necesar pentru a le identifica eventualele puncte slabe. În unele cazuri, o persoană venită pe baza unui astfel de contract de muncă poate primi o ofertă de angajare permanentă, dovedindu-se exact salariatul de care compania are nevoie.

5. Răspunde unor nevoi punctuale, dar la standardele obişnuite sau chiar peste acestea

Un angajat temporar va răspunde unor sarcini punctuale, specifice, punând la bătaie toată experienţa pe care a acumulat-o. Nu de puţine ori, angajaţii prin leasing de personal sunt chiar talentele de care compania are nevoie penttru o perioada limitată de timp.

6.  Mai puţine responsabilităţi

Salarizarea şi administrarea personalului angajat temporar cad în sarcina companiei care face leasing de personal. De asemenea, compania în cauză poate oferi şi servicii de consultanţă, chiar şi legislativă. În plus, firma respectivă este cea care îşi asumă responsabilitatea şi pentru medicina şi protecţia muncii, întrucât sunt angajaţii săi. De asemenea, tot ea se ocupă de desfacerea contractului/contractelor de muncă atunci când este cazul.

7. Se face un transfer de cunoştinţe

Un alt motiv pentru care poţi apela cu încredere la munca temporară este următorul: oferă posibilitatea unui transfer de cunoştinţe între angajatul sau angajaţii temporari şi cei permanenţi. Atunci când se lucrează la un proiect comun, se creează un mediu competitiv, un spaţiu de permanentă învăţare, de schimb de experienţă între echipe.

8. Economie de timp şi costuri pentru training

Companiile de leasing de personal dedică timp şi resurse instruirii angajaţilor temporari, astfel încât aceştia să fie familiarizaţi cu mediul în care vor lucra.

9. Angajatul este schimbat rapid dacă nu corespunde cerințelor sau așteptărilor

În cazul în care un angajat temporar nu este eficient sau nu are eficiența pe care ţi-o doreşti, firma de leasing de personal îl va înlocui rapid, într-un interval stabilit de comun acord încă de la început.

10. Sistemul de plată care poate fi eşalonat

Spre deosebire de obligaţia lunară de plată a salariilor şi a taxelor aferente, în cazul leasingului de personal poţi stabili cu firma în cauză plata eşalonată.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Importanţa Role Game-ului în identificarea candidatului ideal

De Vlada Toma și Dan Luca Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descop…