Acasa Agenda HR Bunăstare-n recrutare. Cum câștigăm candidații din primele interacțiuni

Bunăstare-n recrutare. Cum câștigăm candidații din primele interacțiuni

8 min citire
0
0
641

Oamenii sunt poate cea mai importantă resursă a companiei tale, de aceea este prioritar să demonstrezi că îți apreciezi angajații. Poți avea mulți bani sau chiar foarte mulți bani, dar dacă nu vei avea un contabil competent, o vei da în bară în doi timpi și trei mișcări. Poți activa într-un birou modern, dotat cu tehnică de ultimă generație, dar dacă nu ai manageri care să gestioneze procesul de lucru, dacă nu ai specialiști IT, secretar și alți funcționari, stai pe loc (chiar dacă locul e drăguț, nu acesta e scopul tău). Poți avea cel mai rapid internet, dar dacă nu există omul care să-l folosească în interesul tău, nu te va ajuta cu absolut nimic. Secretul succesului stă în oameni. Dacă ai reușit să-ți formezi o echipă de oameni competenți, harnici și responsabili, succesul ți-e garantat!

Partea mai puțin bună e că oamenii au proprietatea de a obosi, de a se plictisi și de a se simți nu la locul lor, iar apoi încep să-și caute alte locuri (de muncă), încep fluctuațiile de personal și toate cele. Cu siguranță nu ai nevoie de asta! Chiar și cei mai profesioniști angajați, în timp, pot ajunge să sufere de așa-numitul burnout, sindromul epuizării profesionale, fapt ce va afecta grav randamentul muncii lor. Ghici cine va suferi cel mai mult din această cauză? Ai ghicit: TU!

Despre bunăstarea în recrutare și cum câștigăm cadidații încă de la primele interacțiuni am discutat cu Roxana Pîrvu, Recruitment Operations Manager, Romanian Software în cadrul evenimentului FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA VIITORULUI | Ediția a XVII-acare a avut ca temă The Challenger Mindset for Leaders. Is Wellbeing the new Engagement?organizat de Revista HR Manager, cu sprijinul HUMANISTIC.

Cum poți să-ți crești succesul campaniilor de recrutare? Cum faci „impresie bună” candidaților? Cum îți păstrezi noii angajați pe termen lung? Bunăstarea nu se atinge doar cu bugete mari. Nici retenția. Nici satisfacția candidaților. Uneori înseamnă acțiuni mici, dar consecvente. Unoeri înseamnă timp mai mult, dar care se întoarce înzecit. Vino să afli cum reușește un IMM din industria IT să atragă și să rețină talentele fără extravaganță, cultivând bunăstarea prin fiecare interacțiune care contează.

Romanian Software a făcut un research despre bunăstarea în recrutare. Iată pe ce s-au axat și care au fost rezultatele:

În 2022, au trecut prin sute de interviuri, atât pentru roluri interne, cât și externe și 95% dintre candidații care au aplicat la Romanian Software au fost mulțumiți de procesul de recrutare.

Ce apreciază cel mai mult candidații?

  • Rapiditatea procesului – În medie, 5 zile lucrătoare
  • Transparența – Vorbim deschis despre așteptări
  • Informațiile primite – Informațiile esențiale, de la bun început

Bineînțeles că rezultatele strategiei aplicate au dat roade în timp, astfel că 9 din 10 angajați ar recomanda compania unui prieten. În 2022 au primit zeci de recomandări interne pentru pozițiile deschise.

Ce înseamnă bunăstarea? Primele zile ale unui angajat în companie să nu fie pline de haos și anxietate. În acest sens, compania a dezvoltat un proces digital de onboarding, adaptat fiecărui departament: organizat, clar și prietenos.

Pentru companie, bunăstarea s-a tradus în ultimii ani în flexibilitate, feedback și comunicare.

Flexibilitate:

  • Flexibilitate în modul în care muncim – 90% dintre angajați și-au dorit program remote, dar sunt de acord cu varianta hibridă, mai ales dacă pot alege ei când să vină la birou.
  • Flexibilitate în beneficiile angajaților – 100% dintre angajații noștri sunt mulțumiți de pachetul de beneficii pentru că e flexibil și acoperă mai multe nevoi.

Comunicare deschisă:

  • În 2022, au avut, în medie, 5 sesiuni 1:1 în perioada de onboarding.
  • Managerul de departament are cel puțin 2 întâlniri de feedback cu fiecare angajat de-al lui pe an.

Feedback constant și complet:

  • Discuții 1:1 – fiecare angajat a primit feedback de la manager
  • Fiecare departament a primit feedback general de la clienți
  • Fiecare manager a primit feedback

Wellbeing în companie:

La ei în companie, wellbeing înseamnă să te simți în largul tău la muncă chiar dacă:

  • au peste 50% femei într-o companie IT
  • nu reușești să participi la toate evenimentele lunare
  • ești cel mai tânăr angajat al nostru (21 ani) sau ești senior (60+ ani)

Pentru a viziona prezentarea pe larg, click aici.

Pentru a viziona înregistrarea întregului eveniment, accesați pagina oficială.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Fast Forward. Organizația Viitorului. Ediția a XX-a. Armonizarea resurselor: oameni, profit, tehnologie

În era digitală rapidă și într-o lume a afacerilor tot mai competitivă, conceptul de armon…