Acasa Agenda HR Beneficii pentru starea de bine a angajaților și pentru o organizație sănătoasă

Beneficii pentru starea de bine a angajaților și pentru o organizație sănătoasă

8 min citire
0
0
768

În ultima perioadă angajatorii se tot gândesc cum să își atragă angajații și cum să le facă programul de muncă mai frumos. Mulți dintre aceștia folosesc o varietate de beneficii la locul de muncă, de la mâncare gratuită, la activități de recreere în incinta clădirii pentru a îmbunătăți fericirea angajaților lor. Se spune că angajații fericiți sunt mai productivi și motivați și au o rată de probabilitate mai mare să rămână în companie.

O bună practică pentru companii pentru a rezista provocărilor zilnice este să îmbunătățească în mod creativ experiența de lucru a angajaților, să conceapă pachete de beneficii care să răspundă nevoilor angajaților lor și să ia măsuri suplimentare pentru a atrage lucrători calificați. Rezultatul poate fi o forță de muncă motivată care oferă servicii remarcabile pentru clienți.

Moralul angajaților este fundația pentru motivația și productivitatea angajaților

Organizațiile trebuie să acorde prioritate îmbunătățirii moralului angajaților, deoarece acesta afectează mulți factori, inclusiv:

Productivitatea angajaților – angajații generează mai multă muncă mai eficient atunci când cred în obiectivul organizației și se pot vedea crescând profesional acolo.

Colaborare – angajații sunt inspirați și dornici să colaboreze cu alți membri ai echipei la proiecte noi atunci când se simt susținuți și în sincronizare cu colegii lor.

Implicare sporită a angajaților – angajații care sunt angajați la locul de muncă sunt mai productivi și loiali.

Aranjamentele flexibile de lucru vor fi norma, nu excepția.

Angajații care se simt apreciați de angajator sunt în mod natural mai angajați în munca pe care o desfășoară și în performanța generală a organizației. Mai simplu spus, „atunci când oamenii tăi sunt mulțumiți de beneficiile pe care le primesc de la tine, ei sunt mai implicați”.

Cum își pun amprenta beneficiile oferite de o companie în munca de zi cu zi a angajaților săi? Ce înseamnă flexibilizare pentru angajatori și cum este ea implementată într-o organizație? Acestea sunt întrebări la care a răspuns Aleksandra Talpoș, Compensation and Benefits, Continental Romania, în cadrul evenimentului FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA VIITORULUI | Ediția a XVII-a, care a avut ca temă The Challenger Mindset for Leaders. Is Wellbeing the new Engagement?, organizat de Revista HR Manager, cu sprijinul HUMANISTIC.

Vă prezentăm aici câteva idei desprinse din prezentare:

Continental are peste 200 de mii angajați, activitatea fiin împărțită în trei sectoare: Automitive, Tires și ContiTech, fiecare având mai multe arii de business. În România, la finalul anului 2022 aveau peste 19.000 de angajați, compania continuând să angajeze și astăzi.

Compania desfășoară un program numit Flexibility  și Aleksandra Talpoș a făcut un zoom-in pe modelul de Cross-Border Mobile Work implementat în locațiile din România.

Continental are preocupări intense în zona de wellbeing, work-life-balance și a început să dezvote programe în aceastpă direcție de mulți ani. Flexibility este una din direcțiile strategice din companie și nu este un subiect nou pentru ei. Astfel de acțiuni au început înainte de pandemie și cumva terenul era deja pregătit pentru acea criză sanitară. Exista deja un program de flexibilitate care era axat pe trei piloni: Mobile Work, Time models și Concediu sabatic. Pandemia a adus flexibilizarea în focus și pe perioada acesteia, compania a asigurat maximum de flexibilitate care să permită prioritizarea sănătății și a strării de bine a angajaților.

Experiența dobândită în zona programelor de flexibility în perioada pandemiei a permis să facem trecerea către un alt nivel în ceea ce privește acest concept. Cu alte cuvinte, pe flexibility nu am pornit de la zero ci de la o bază solidă și s-a lucrat la dezvoltarea unei abordări pe flexibilitate care să corespundă noii realități apărând astfel Flexibility 2.0. Acesta cuprinde Hybrid Work/Remote Work, Cross-Bord Mobile Work, Time Models (Part-time, Flexi-time) și Sabaticals (concediul sabatic).

Compania dorește să le ofere angajaților săi, pe lângă proiecte interesante, și un pachet complet de beneficii care să includă oportunități de dezvoltare a carierei și un mediu de lucru orientat către learning. Printre beneficiile oferite de companie se numără și cele standard, dar și activități sportive, ergonomie, sănătate mintală, nutriție și altele despre care puteți afla urmărind prezentarea Aleksandrei Talpoș, aici.

Pentru a viziona înregistrarea întregului eveniment, accesați pagina oficială.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Cum își ajută Liderii/ Training Managerii de succes Echipele să depășească barierele lingvistice la nivel global?

Într-o lume din ce în ce mai globalizată, companiile se confruntă cu o provocare constantă…