Acasa Rewards (P) Au nevoie angajații de asigurare privată de sănătate?

(P) Au nevoie angajații de asigurare privată de sănătate?

6 min citire
0
0
666

Asigurarea de sanatate privata pentru angajati este un beneficiu extra-salarial optional, dar cu o importanta majora asupra satisfactiei angajatilor, mai ales intr-un mediu de lucru divers in care trebuie sa ai grija de motivarea si satisfactia unor grupuri variate de angajati.

Asigurarea de sanatate nu este un serviciu ieftin, iar masurarea eficientei este complexa si se poate intinde pe o perioada mai lunga de timp, de aceea, specialistii in resurse umane pot avea tentatia de a ocoli acest tip de beneficiu. Mai mult decat atat, cand grupul de angajati are o medie de varsta destul de mica, iar problemele de sanatate nu sunt foarte frecvente, tendinta este de a percepe asigurarea privata de sanatate pentru angajati drept o cheltuiala inutila. Cu toate acestea, din ce in ce mai multi angajatori constientizeaza importanta asigurarii private de sanatate. Cateva dintre motiva sunt explicate in randurile urmatoare:

Urgentele medicale iti pot afecta bugetul daca nu exista asigurare privata, indiferent de varsta

Cand apare o problema de sanatate prioritatea este sa gasesti servicii medicale de calitate. De multe ori, problemele de sanatate nu sunt predictibile, iar aparitia unui dezechilibru in organism atrage si un dezechilibru financiar din cauza costurilor ridicate pentru serviciile medicale necesare.  Asigurarea privata de sanatate sustine acoperirea serviciilor medicale, astfel incat grijile legate de starea de sanatate sa nu fie amplificate de grija bugetului disponibil pentru consultatii si tratamente.

Asigurarea privata de sanatate este o necesitate

Nevoia pentru servicii medicale poate sa apara impredictibil si de cele mai multe ori joaca un rol esential si are caracter urgent atunci cand apare. Exista riscul ca toate celelalte activitati obisnuite pot fi puse in asteptare pana la rezolvarea problemei de sanatate, in functie de impactul pe care il are asupra calitatii vietii.

Asigurarea privata permite acces la servicii medicale private

De multe ori oamenii apeleaza la servicii medicale private atunci cand apare o problema de sanatate. Asigurarea privata de sanatate o completeaza pe cea publica si ofera acces la o retea ampla de clinici private in toata tara, cu decontare directa a costurilor. Totul pentru a facilita accesul asiguratilor la servicii medicale de calitate atunci cand sunt necesare.

Greseli frecvente in achizitionarea unei polite de asigurare pentru angajati

Pentru ca asigurarea de sanatate pentru grupuri de angajati este un produs complex, specialistii in resurse umane trebuie sa aiba grija sa nu cada in capcana urmatoarelor greseli frecvente:

  • Acoperire minimala, cand asigurarea nu acopera servicii medicale frecvente, iar angajatii se lovesc repetat de mesajul conform caruia un serviciu medical nu este acoperit, iar senzatia lor este ca asigurarea este inutila.
  • Pastrezi aceeasi asigurare ani la rand fara sa schimbi nimic. Cel mai bine este ca pachetul de acoperire sa fie modificat periodic, in functie de nevoile angajatilor.
  • Nu adaptezi acoperirile la grupul de angajati – in functie de tipul de munca desfasurat si in functie de media de varsta a grupului, poti opta pentru diverse acoperiri. Astfel, persoanele care sunt preponderent la birou vor avea nevoi diferite de cele care lucreaza in productie, in ceea ce priveste serviciile medicale.

Asigurarea privata pentru angajati este esentiala pentru a acoperi costurile necesare pentru sanatate, de fiecare data cand sunt solicitate. Beneficiile medicale sunt apreciate de angajati, iar personalizarea pentru diverse grupuri de angajati este flexibila, pe masura ce nevoile clientilor sunt din ce in ce mai complexe.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Rewards

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA VIITORULUI. Ediția a XX-a. ARMONIZAREA RESURSELOR: OAMENI, PROFIT, TEHNOLOGIE

Revista HR Manager organizează cu sprijinul Humanistic, în data de 25 Aprilie 2024,&n…