Acasa Editorial Află ce poți citi în cel mai recent număr al Revistei CARIERE

Află ce poți citi în cel mai recent număr al Revistei CARIERE

5 min citire
0
0
1,399

Provocările socio-economice din ultimii ani, cu impact profund asupra societății dar și asupra muncii, au amplificat îngrijorările tuturor. De la presiuni legate de întreținerea familiei, gestionarea datoriilor ori menținerea locului de muncă într-un mediu instabil și până la automatizare rapidă ori digitalizare accelerată, toți am resimțit o presiune fără precedent. Evaluările psiho-emoționale efectuate în ultima vreme în companii arată clar că oboseala și stresul au devenit veritabili dușmani ai organizațiilor, aparent invizibili, dar care subminează fățiș rezultatele.

Blocajul intelectual, lipsa motivației, problemele de alimentație și somn, iritabilitate, lipsa de concentrare, slăbiciune fizică și emoțională sunt principalele simptome.

Cum sprijină companiile starea de bine a angajaților, care sunt modalitățile prin care îi ajută să își încarce “bateriile” rapid și eficient, ce inovații și soluții creative pun în practică pentru a oferi oamenilor modalități de relaxare și echilibru?

În cea mai recentă ediție a revistei, CARIERE 285, invitații noștri împărtășesc din experiența lor și povestesc ce ”arme” au folosit în extenuanta luptă cu prioritățile și termenele, totul prin modele de lucru și exemple de bune practici.

CARIERE 285

Răbdarea pescarului, este titlul editorialului acestei ediții, o poveste despre răbdare și timp, în care răbdarea este văzută ca o virtute, o atitudine esențială pentru a naviga cu succes printre provocările și schimbările inevitabile.

JURNAL DE BORD. Povestea unei transformări de organizație este articolul care dă și coperta ediției, un veritabil itinerar al unei călătorii dificile, de la o stare de derivă la succes. Un drum provocator, ce pornește din fața sediului băncii, pe atunci scena unor proteste sindicale ample, și se încheie cu obținerea certificării globale Best Places to Work 2023. Ghid ne-a fost Andreea Mihnea – Chief People Officer FirstBank.

Tot despre povestea unui loc de muncă bun și a unei certificări de bun angajator ne vorbește și următorul nostru invitat, Roberto Follacchio, Vicepreședinte Resurse Umane al Ursus Breweries. De asemenea, în paginile revistei, despre certificarea mult râvnită de companii, Best Places to Work, ne va da detalii și Paul Drăgan, Director General, McDonald’s România.

Un ochi spre viitor

În plină criză energetică, dar și în contextul schimbărilor climatice care de la an la an au un impact tot mai evident asupra vieții noastre de zi cu zi, vă provocăm cu un subiect care a suscitat atenția întregii comunității științifice – frunza artificială, o tehnologie ce va revoluționa piața energiei verzi, despre care ne va vorbi inventatorului ei, dr. Virgil Andrei, cercetător la St John’s College, Universitatea Cambridge, Departamentul de Chimie Yusuf Hamied. În această ediție, dr. Virgil Andrei este invitatul nostru special din rubrica Work Life Choices, un proiect susținut de ASCENDIS și Revista CARIERE…

Continuarea materialului o găsiți în site-ul Revistei CARIERE.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
 • săptămâna

  Săptămâna de lucru de 4 zile: un drum spre libertate?

  Privind dincolo de cifre și statistici, săptămâna de lucru de 4 zile pare să ofere un peis…
 • Eu, Omul

  Poate mai mult ca oricând, acum este imperativ să reflectăm asupra identității noastre uma…
 • Ecuația EX

  Employee Experience (EX) pune omul în centrul tuturor acțiunilor organizației. Nu mai este…
Incarcati mai multe in Editorial

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Cum să menții un echilibru sănătos între job și viața personală: 3 metode care funcționează

Atunci când ești și angajat și părinte, cele 24 de ore dintr-o zi par să nu fie suficiente…