Acasa Agenda HR Acum arta conducerii trebuie să se adapteze fiecărei nevoi în parte, fiecărui om, parte a organizației

Acum arta conducerii trebuie să se adapteze fiecărei nevoi în parte, fiecărui om, parte a organizației

7 min citire
0
0
843

Revista HR Manager, cu sprijinul Humanistic, a organizat în zilele de 2-3 iunie,  ediția a IX-a din seria de evenimente online FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA VIITORULUI cu tema This is the (New) Reality: The New Leadership.

Procesul de adaptare continuă la noul normal durează deja de peste un an și fiecare zi confirmă, pe diferite căi, ideea că întoarcerea la normalul cunoscut înainte de pandemie nu mai este posibilă. În acest context, leadership-ul în organizații și accentul pe self-leadership pot reprezenta primul și cel mai important răspuns care să realizeze conexiunea cu viitorul.

Cum ne asigurăm însă că leadershipul – înțeles atât formal, prin acțiunile managerilor, cât și ca self leadership-ul tuturor angajaților, indiferent de rol și funcție – are impactul și viziunea pe care organizația le urmărește? În cadrul evenimentului online s-a discutat despre leadership și ce e cu adevărat esențial în modul cum se dezvoltă în organizație, dar și despre cum se pot crea contexte în care liderii să inspire și să crească alți lideri, alături de invitații ediției.

Pentru cei care vor să își reamintească și pentru cei care nu au putut participa la evenimentul live, prezentăm succint cele mai importante idei desprinse din prezentarea susținută de MADI RĂDULESCU, Executive Coach, PCC, MBA, Managing Partner MMM Consulting.
 
Apariția noilor tipologii de leadership marchează un proces de transformare a mediului social în care lucrăm. Presupune aceleași dificultăți de transformare, uneori temeri, și necesită multă dezvoltare personală. Acum arta conducerii trebuie să se adapteze fiecărei nevoi în parte, fiecărui om, parte a organizației. Ce fel de leadership ne dorim să abordăm, cum ne încadrăm pe direcția de dezvoltare și transformare personală și cum putem deveni eficienți având, permanent, în minte gândul: „ai grijă de oamenii tăi” – sunt întrebări la care ne dorim să descifrăm câteva răspunsuri.

Tema abordată de aceasta a fost Leadership à la carte și fine cuisine-ul nevoilor umane.
 
Apariția noilor tipologii de leadership marchează un proces de transformare a mediului social în care lucrăm. Presupune aceleași dificultăți de transformare, uneori temeri, și necesită multă dezvoltare personală. Acum arta conducerii trebuie să se adapteze fiecărei nevoi în parte, fiecărui om, parte a organizației. Ce fel de leadership ne dorim să abordăm, cum ne încadrăm pe direcția de dezvoltare și transformare personală și cum putem deveni eficienți având, permanent, în minte gândul: „ai grijă de oamenii tăi”.

Iată care au fost ideile principale ale discuției:

  • Ce înseamnă leadershipul
  • Evoluția leadership-ului de la tradițional la fusion
  • Comportamentul liderilor în munca remote
  • Care sunt nevoie umane ale unui lider
  • Cum consolidăm relația dintre lideri și angajați în situații de muncă remote
  • Care sunt valorile de care au nevoie atât liderii, cât și angajații
  • Ce așteaptă angajatul de la lider
  • Care este comportamentul liderului în pandemie și post pandemie
  • Ce spun tendințele în leadership – învățare, flexibilitate, adaptare
  • Ce spune experiența în leadership – temeri, întrebări, empatie, vulnerabilități
  • Costul muncii la distanță – certitudine, varietate, dezvoltare, autonomie, sănătate fizică, mentală, emoțională
  • Cum este văzut liderul, ce calități ar trebui să dețină – strateg executant, erou modest, digital-tech umanist, mindset global specific, politician integru, inovator tradiționalist
  • Spre ce trebuie să se îndrepte un lider – învățare în fiecare zi, conștiență de sine, colaborare reală, valoare, simplitate, experimentare, fail fast – move on
  • Flexibilitate mentală
  • Este OK  să nu știi
  • Empowerment
  • Practica generozității
  • Abordări – reflecție, inspirație, împărtășire, coaching, team coaching, abordare holistică sistemică, educație managerială și de leadership

Puteți urmări aici înregistrarea integrală cu prezentarea oferită de Madi Rădulescu.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și opiniile invitaților noștri, găsiți aici înregistrarea evenimentului.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena Ispas
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Strategii HR de succes: cum își consolidează companiile brandul de angajator și își promovează angajații

Într-un context de piață a muncii extrem de competitiv și în continuă schimbare, strategii…