Acasa Staffing Trend-uri în recrutare: în 2017 va fi tot mai socială și adaptată preferințelor generației „millenialilor”

Trend-uri în recrutare: în 2017 va fi tot mai socială și adaptată preferințelor generației „millenialilor”

4 min citire
0
0
463

Procesele clasice de recrutare vor fi înlocuite, în 2017, cu cele sociale, punându-se accent pe mediul online, social media și pe interviurile informale, potrivit unui studiu Smartree.

„Tinerii din generația Millennials, născuţi în perioada 1980-2000, sunt destul de greu de abordat de către angajatori. Pentru aceștia salariul nu este cel mai important și, de departe, nici singurul aspect pe care aceștia îl iau în considerare în alegerea unui loc de muncă. De aceea procesul de recrutare este diferit”, spune Raluca Peneș, HR Coordinator Smartree.

Astfel, potrivit Smartree, companiile încep să se raporteze tot mai mult la preferințele acestei generații atunci când recruează. Spre deosebire de generațiile anterioare, millenialii pun un mai mare accent pe aspecte legate de mediul organizațional, pe pachetul de beneficii extrasalariale, flexibilitatea programului de lucru, existența oportunității de a evolua profesional cât mai rapid, distanța fata de domiciliu.

Rapiditatea in recrutare, o noua tendință în 2017

O altă tendință vizibilă pe piața muncii în ultima perioadă e recrutarea într-un mod foarte alert. Astfel, intrarea pe piata din Romania a unui număr mare de companii multinationale, intr-un timp relativ scurt, a generat un necesar suplimentar de personal.

“Nu putine sunt acele situatii in care responsabilii de recrutare sunt presati de timp si sar peste anumite etape sau pasi in selectia candidatilor, de multe ori accentul  punandu-se mai mult pe cantitate, decat pe calitate. Daca pana acum ceva timp un proces de recrutare dura chiar si o luna, sunt profiluri pentru care candidatii primesc raspunsul final, inclusiv oferta de angajare, de la primul interviu”, a mai spus Raluca Peneș.

Recrutarea în companiile naționale vs. cele multinaționale

Potrivit Smartree, evoluția tehnologiei și noua generație Millennials sunt resimțite la nivel global, astfel încât toate companiile sunt nevoite să își adapteze procesele de recrutare și funcțiile HR la cerințele pieței.

Felul în care fac asta, diferă însă. În cadrul companiilor multinaționale care au puncte de lucru deschise în România, fluxurile HR sunt mult mai standardizate și procedurate, încercându-se aplicarea lor de la nivel global la nivel local. Astfel, procedurile de recrutare păstrează aceleași etape și procese ca și la nivel global.

În schimb, în cadrul companiilor locale, oamenii de HR au oportunitatea de a se implica direct în elaborarea, definirea și eficientizarea unor proceduri și a unor politici de recrutare, care, dacă se implică și departamentul de management, sunt mai ușor de realizat și de aplicat.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Într-o lume în care poți fi orice, alege să fii bun! Redirecționează cei 3,5% din impozitul pe venit

În România, sute de copii diagnosticați cu boli grave au nevoie de ajutor financiar pentru…