Acasa Planeta HR HR Tools VIDEO: „Bright Talks in Difficult Times”. Comunicarea, sinceritatea, încrederea, esențiale pentru securizarea emoțională pe timp de criză

VIDEO: „Bright Talks in Difficult Times”. Comunicarea, sinceritatea, încrederea, esențiale pentru securizarea emoțională pe timp de criză

7 min citire
0
0
307

”Cum construim noul echilibru organizațional?” a fost tema celui de al doilea webinar online din seria “Bright Talks in Difficult Times” organizat vineri, 10 aprilie, de Revista CARIERE împreună cu EY.

Întâlnirea a făcut parte din seria de evenimente online menite să sprijine mediul de afaceri în perioada următoare prin diseminarea de bune practici combinate cu sfaturile specialiștilor.

Așadar, dacă la prima întâlnire atenția invitaților și participanților s-a centrat pe securizarea angajaților din punct de vedere fizic, psihic și financiar, cât și a business-ului, vineri, discuția a început de la echilibrarea emoțională și a proporției work-life, elemente atât de importante în aceste zile complet ieșite din normalul cu care eram obișnuiți, și a continuat cu identificarea programelor de angajament și performanță, cele mai potrivite pentru perioada aceasta.

Și de această dată, s-au căutat răspunsuri și recomandări din mai multe perspective, respectiv: angajat, angajator, dar și practician în resurse umane și manager.

Invitații webinarului au fost: Andreea Van den Bosch – Head of Human Resources Operations EMEA and Managing Director, Bombardier Transportation; Luiza Muller – HR Director, Orange Romania, și Petruș Stuparu – Trainer, Trend.

 

Ca și la prima întâlnire, moderator a fost Horațiu Cocheci, Director People Advisory Services, EY Romania.

Am avut, așadar, în panel companii importante, lideri în sectorul lor de activitate, purtători de bune practici internaționale, în timp ce al treilea invitat a avut ”misiunea” de a prezenta perspectiva consultantului care trăiește și el această realitate nouă, dar are și misiunea de a-i face pe alții să o depășească mai ușor.

”Am construit discuțiile de astăzi pornind de ideea că ceea ce făceam până acum o lună era majoritar într-un mediu face to face, offline, partea de online fiind doar un suport pentru interacțiunile noastre fizice. De exemplu, procesul fundamental de Resurse Umane al Managementului Performanței se derula prin observare directă manager – angajat, evaluarea se derula printr-o discuție față în față, dezvoltarea ulterioara – la fel. O modalitate de interacțiune complet diferită prin comparație cu ce trăim în prezent. De acum încolo, pornind de la ultimele 4 săptămâni, trebuie să identificăm și ca angajați, dar și ca organizații, cum să ne comportam mai departe, prin derularea proceselor de care avem nevoie, dar în noul mediu, așadar: cum ne redobândim echilibrul organizațional?”, a explicat, pentru început, Horațiu Cocheci.

Întâlnirea a conținut întrebări cu puternice accente personale pentru invitați, în încercarea de a înțelege ce presupune pentru aceștia munca de acasă și ce provocări a adus, și a aprofundat dimensiunile acționabile de resurse umane: cum au răspuns nevoii de a continua activitatea, ce elemente au fost implementate suplimentar, ajungându-se la programele construite de angajatori pentru a motiva și crește angajamentul.

Concluzia discuției, formulată ca o listă de recomandări/sfaturi pentru această perioadă atipică, a fost că încrederea și cultura constructivă dintr-o organizație, suprapuse cu niște sisteme bine gândite de resurse umane, vor reuși să răzbată fără emoții actuala perioadă.

Următoarea întâlnire va avea loc vineri, 24 aprilie, tot la ora 11.30, înregistrarea participanților urmând același procedeu.

Tema discuției și numele participanților vor fi făcute publice din timp, prin intermediul canalelor noastre de comunicare.

În timpul webinar-ului, vom avea, ca de obicei, și un chat live prin intermediul căruia participanții vor avea posibilitatea de a adresa întrebări.

Mai jos puteți urmări integral înregistrarea video a întâlnirii de vineri, 10 aprilie.

 

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in HR Tools

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

De ce este important un stagiar într-o companie?

Știm cu toții că în timpul facultății fiecare student trebuie să aibă un număr anume de or…