Acasa Agenda HR Vasile Alecsandru Strat: Cât de influențată este organizația de liderii săi?

Vasile Alecsandru Strat: Cât de influențată este organizația de liderii săi?

5 min citire
0
0
780
Vasile

Valorile cresc și se slefuiesc prin educație, iar ele sunt esențiale pentru liderul care va da direcția de dezvoltare a organizației sale. In acest context este important să știm cum arată un lider care transformă organizația într-o organizație de top, care sunt modele de leadership cele mai potrivite în prezent și cum definesc organizațiile momentul de cotitură care se conturează acum în a fi sau a nu fi un angajator căutat. Despre aceste aspecte au discutat Vasile Alecsandru Strat, Ph. D Associate Professor, Dept. of Statistics and Econometrics, Dean of Bucharest Business School și Iulia Buciuman, Managing Partner, HUMANISTIC, în cadrul celei de-a IV-a ediții a evenimentului Best Employer Fest organizat de Revista HR Manager, cu sprijinul Humanistic.

Conducerea unei organizații este profund influențată de liderii săi, ale căror valori și viziuni se reflectă în fiecare aspect al dezvoltării acesteia. Un lider nu doar că ghidează echipa, dar sculptează cultura organizațională și îndreaptă compania către succes sau eșec. În contextul actual, unde educația continuă și evoluția personală a liderilor sunt mai importante ca niciodată, este esențial să înțelegem cum poate un lider transforma o organizație obișnuită într-o forță pe piața muncii.

Valori șlefuite prin educație

Valoarea unui lider și, implicit, a organizației pe care o conduce, este cultivată și îmbunătățită prin educație. Formarea continuă și adaptarea la noi paradigme educaționale sunt critice în modelarea unui lider adaptabil și vizionar. Educația contribuie la dezvoltarea unui set de valori solide, care stau la baza deciziilor strategice și a culturii organizaționale.

Profilul liderului transformațional

Liderul care transformă organizația într-o organizație de top este cel care inspiră, motivează și se implică activ în dezvoltarea fiecărui membru al echipei. Este un comunicator eficient, care nu doar că împărtășește viziunea sa, dar și ascultă și valorizează contribuțiile angajaților. El sau ea este orientat către soluții, adaptabil și deschis la inovații și schimbări.

Modele de leadership potrivite în prezent

In prezent, modelele de leadership care au cel mai mare impact sunt cele participative și transformaționale. Acestea pun accent pe colaborare, implicarea angajaților în procesul decizional și pe crearea unui mediu de lucru pozitiv. Se observă o tranziție de la abordările autoritare, spre cele care favorizează autonomia și împuternicirea angajaților.

Definirea momentului de cotitură în organizații

Organizațiile se află într-un moment de cotitură, unde alegerea între a fi sau a nu fi un angajator de top este dictată de capacitatea de adaptare la schimbările pieței muncii. Aceste schimbări includ o mai mare accentuare pe echilibru între viața profesională și cea personală, pe diversitate și incluziune și pe sustenabilitate.

Mai multe detalii din discuție aflați accesând acest link.

Pentru a viziona întreg evenimentul, accesați acest link.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …