Acasa Performance Următoarea treaptă din cariera femeilor

Următoarea treaptă din cariera femeilor

3 min citire
0
0
625

Femeile ar trebui să se folosească cât mai mult posibil de Inteligenţa Emoţională (EQ) pentru a progresa în carieră, întrucât abilităţile asociate acesteia sunt considerate cheie în activitatea zilnică: capacitatea de a-i motiva pe ceilalţi, abilitatea de a face diferenţa pentru echipa ta, încredea în sine şi în deciziile luate. Concluzia se desprinde dintr-un studiu realizat de compania britanică Bizas Coaching & Consulting, pe un eşantion de 1.000 de femei, cărora li s-a cerut să împărtăşească viziunea asupra performanţei în carieră.

Şi totuşi, studiul relevă că în pofida încrederii pe care femeile o au în abilitatea lor de a performa în job-urile actuale, ele nu reuşesc să se mobilizeze suficient pentru „a ataca” poziţii mult mai senioare. Multe dintre participantele la studiu au mărturisit că nu se simt confortabil să discute despre reuşitele lor cu cei din jur, respectiv cu colegii. De asemenea, peste 52% dintre participante au recunoscut că trebuie să îşi îmbunătăţească profilul, iar 46% au spus că trebuie să investească mai mult timp în dezvoltarea carierei lor.

Interesant este comentariul lui Ishreen Bradly, fondatoarea companiei Bizas Coaching & Consulting:

„dacă ne gândim la politica şi conexiunile de care ai nevoie pentru a progresa în carieră, e clar că modestia autentică este unul dintre factorii principali care ţin femeile pe loc. Problema nu este capacitatea femeilor de a-şi face treaba. Trebuie să le ajutăm să înţeleagă că asta nu este suficient, că trebuie să îşi vizualizeze cariera pe termen lung, apoi să plănuiască şi să livreze în funcţie de acele obiective în acelaşi mod în care livrează şi munca minunată pe care o fac. Este crucial ca organizaţiile să le susţină dacă vor să obţină un ROI adevărat de la forţa de muncă feminină. Trebuie să le ofere un cadru de încredere în care ele să îşi comunice succesul şi să îşi construiască profilul în mod natural”.

Tu ce părere ai despre modul în care ar trebui să ne susţinem colegele? Aşteptăm opinia ta!

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…