Acasa Performance Trasaturile top performerilor

Trasaturile top performerilor

2 min citire
0
0
479

Institutul Korn Ferry a publicat recent un raport care surprinde atat trasaturile de leadership ale unora dintre cei mai de succes executivi, cat si aspectele importante ale relatiei dintre directorii generali si directorii de resurse umane. Raportul se numeste CEOs and CHROs: Crucial Allies and Potential Successors si confirma faptul ca, pentru rolurile executive, abilitatile tehnice reprezinta doar o fractiune din ceea ce determina leadership-ul de succes.

Datele arata ca cei mai apreciati lideri au un nivel foarte inalt de inteligenta emotionala si de competenta in 6 arii cheie: toleranta ambiguitatii, empatie, incredere, energie, adaptabilitate si stapanire de sine. „Acesti lideri sunt niste campioni ai schimbarii care se simt confortabil cu faptul ca nu au toate raspunsurile si nu se feresc sa priveasca lucrurile si dintr-o perspectiva diferita de a lor. Sunt empatici fata de ceilalti, au incredere in capacitatea lor de a-si asuma riscuri, sunt energici, entuziasti si deschisi sa invete lucruri noi”, spun specialistii Korn Ferry.

In ceea ce priveste relatia dintre CEO si CHRO, studiul arata ca cei mai performanti dintre CHRO exceleaza in sase arii de competenta, arii esentiale pentru succesul unui CEO: pozitionare strategica, dezvoltare de capabilitati, inovatie si integrare, management al schimbarii, promovare a tehnologiei, activism credibil. Acesti profesionisti trec dincolo de cunoasterea business-ului, fiind capabili sa construiasca relatii de incredere cu stakeholderii cheie, sa initieze si sa sustina schimbarea, sa recunoasca importanta culturii organizationale, sa inoveze si sa foloseasca tehnologia pentru a imbunatati practicile de HR.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…