Acasa Staffing Ținuta office la bărbați: 5 reguli simple de care ar trebui să ții cont

Ținuta office la bărbați: 5 reguli simple de care ar trebui să ții cont

7 min citire
0
0
701

Dacă vrei să faci o impresie bună la noul loc de muncă, aspectul fizic ar putea fi aproape la fel de important ca eficiența cu care îți îndeplinești activitățile zilnice. Probabil că nu te va concedia nimeni dacă te îmbraci „necorespunzător”, însă, indiferent de stilul pe care dorești să îl adopți în timpul liber, un job mai bine plătit impune și o schimbare de ținută.

Nu te gândi însă că va trebui să investești mii de lei într-un costum nou. Mai degrabă, încearcă să respecți câteva reguli de bază.

Respectă convențiile biroului

Încă de la interviu ar fi bine să analizezi felul în care sunt îmbrăcați viitorii tăi colegi. Dacă ți-a scăpat complet această informație, în prima zi vei putea merge la sigur cu o cămașă fără modele. Însă apoi va trebui să începi să respecți convenția.

De exemplu, nu este o idee bună să începi să vii îmbrăcat la costum și cravată dacă la birou se merge pe stilul casual și nici viceversa. Nu încerca să rupi convenția, deoarece nu vei fi întâmpinat decât de priviri incomode. Există moduri mult mai elegante de a ieși în evidență prin ținuta office.

Nu neglija importanța accesoriilor

În cazul bărbaților, accesoriile office trebuie să fie simple, subtile. Chiar și niște butoni pentru cămașă pot fi considerați ostentativi, mai ales dacă au o culoare diferită față de restul costumului.

Cravata este rar obligatorie în ziua de azi; dacă vrei totuși să porți una, alege o culoare mată, simplă sau, cel mult, un model cu dungi simple. Însă de departe cel mai elegant accesoriu pe care îl poți purta la birou este un ceas de mână. Modelele cu brățări din piele sau din metal și cu cadrane rotunde nu s-au demodat niciodată, ele fiind perfecte atât pentru ținuta business, cât și pentru cea business-casual.

Uită de culorile stridente

Gri închis, navy blue, crem și maro sunt culorile în general recomandate pentru sacouri sau costume business. Și negrul este acceptat (deși parcă încearcă prea mult să exprime eleganță), însă un costum alb la birou nu este niciodată  o idee bună.

În cazul cămășilor ai mai multă libertate, deoarece poți opta pentru culori mai vesele, pastelate, atât timp cât se asortează cu sacoul. În afară de dungi, niciun alt model sau imprimeu nu este recomandat pentru nicio piesă vestimentară.

Alege-ți cu grijă pantofii

Chiar dacă mergi pe o ținută business-casual și vrei să te bucuri de confortul pantofilor sport, există niște reguli de care trebuie să ții cont. Pantofii trebuie să fie din piele (chiar și piele întoarsă) și, mai ales dacă ești îmbrăcat la costum, să aibă o culoare identică sau cel puțin asemănătoare cu cea a curelei.

De asemenea, nu ignora culoarea șosetelor. Nimic nu poate strica mai repede iluzia eleganței decât o pereche de șosete crem purtate cu pantofi negri.

Calcă-ți întotdeauna hainele

Într-un mediu business trebuie să arăți mereu ca scos din cutie, așa că va trebui să deprinzi obiceiul de a-ți călca în mod constant hainele. Poți călca mai multe cămăși o dată sau de două ori pe săptămână, preferabil în weekend sau seara (nu lăsa niciodată această operațiune pentru orele dimineții).

După ce sunt călcate, pune cămășile atent pe umerașe și, dacă ai animale de companie, asigură-te că părul lor nu va ajunge pe ele.

Pe lângă ținută, nu uita să îți păstrezi unghiile, barba și părul curate și îngrijite. Poartă un parfum discret și zâmbește încrezător cu fiecare ocazie pe care o ai.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Leadership Reset: Accelerarea schimbării și noi frontiere. Ce ne forțează limitele?

Evenimentul Leadership Reset, organizat de Revista CARIERE și MMM Consulting în data de 6 …