Acasa Planeta HR Dispozitivele fără fum au primit aprobarea de a intra pe piața din Statele Unite

Dispozitivele fără fum au primit aprobarea de a intra pe piața din Statele Unite

4 min citire
0
0
446

Vești bune pentru pasionații de tehnologie și susținătorii unui viitor fără fum! FDA (Administrația Alimentelor și a Medicamentelor din Statele Unite) tocmai a aprobat comercializarea dispozitivelor IQOS pe piața americană, o alternativă mai bună la țigările clasice. Decizia este o premieră în Statele Unite și validează încă o dată legitimitatea tehnologiei heat-not-burn, prin care tutunul este încălzit la o temperatură de până la 350°C, în loc să fie ars, fumătorii bucurându-se astfel de gustul lui autentic.

Philip Morris International, producătorul dispozitivelor IQOS, a obținut acordul de comercializare din partea FDA după un proces de evaluare care a durat mai bine de doi ani. Administrația Alimentelor și a Medicamentelor este responsabilă cu respectarea normelor de sănătate publică, asigurându-se că alimentele, medicamentele, produsele cosmetice, suplimentele alimentare și produsele din tutun sunt produse în conformitate cu standardele de calitate și siguranță în vigoare.

André Calantzopoulos, CEO Philip Morris International, a declarat că decizia FDA marchează un moment extrem de important atât pentru companie, cât și pentru viitorul fumătorilor: „Noi toți cei de la PMI suntem determinați să înlocuim țigările clasice cu alternative fără fum, care combină tehnologia sofisticată cu expertiza științifică.“

Dar ce înseamnă, mai exact, un viitor fără fum? Dispozitivul IQOS încălzește tutunul, în loc să îl ardă, la o temperatură mai joasă decât cea care este produsă prin aprinderea unei țigări clasice. În urma încălzirii tutunului, IQOS eliberează aerosoli cu un conținut bogat de nicotină, ceea ce le permite fumătorilor să se bucure de o experiență îmbunătățită a fumatului, fără fum, scrum sau mirosuri grele. Acesta este și motivul pentru care dispozitivul poate fi folosit inclusiv în spațiile închise.

Mai mult decât atât, FDA confirmă faptul că, datorită tehnologiei de încălzire a tutunului, IQOS  eliberează în aer mai puține substanțe toxice (monoxid de carbon, de exemplu) decât o țigară care ar fi arsă în mod tradițional.

În același timp, IQOS îi scutește pe fumători de vechile lor griji (scrumul, fumul si mirosul greu, care persistă vreme îndelungată în spațiile închise și în haine), contribuind la crearea unui viitor fără fum.

Sursa foto: Shutterstock.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Planeta HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Cardul Pluxee Cadou – pentru ca fiecare coleg din echipa ta să se bucure mai mult de ceea ce contează

Cu sărbătorile de iarnă apropiindu-se cu pași repezi, ne gândim cu toții la momentele spec…