Acasa Editorial Te simti engaged?

Te simti engaged?

3 min citire
0
0
548

Simti ca esti atasat emotional de organizatia in care lucrezi? Simti devotamentul? Raspunsul ar trebui sa fie „da”, mai ales ca din postura de HR Manager ar trebui sa veghezi asupra nivelului de engagement manifestat de ceilalti din organizatie…ar fi ciudat ca tu sa ceri engagement, dar tu sa nu fi deloc engaged.

Engagement-ul este un subiect sensibil, pentru ca nu exista inca un numitor comun cu privire la semnificatia sa. El ascunde un sentiment complex, intrinsec angajatului, pe care de multe ori, ca angajator, doar il banuim sau incercam sa-l masuram prin celebrele chestionare de employee satisfaction. Intriga acestei povesti se constituie din faptul ca engagement-ul se obtine prin ingrediente diferite, in functie de asteptarile, motivatorii si nevoile fiecarui angajat. Prin urmare, nu depinde exclusiv de salarii atractive, de oportunitati de dezvoltare sau program flexibil. Si avansand spre punctul culminant…sarcinile bine indeplinite si zambetul nu echivaleaza cu engagement-ul.

Si atunci, ce facem? Care este deznodamantul? Am avut ocazia sa vorbim cu cativa specialisti in domeniu, deopotriva romani si straini, care ne-au ajutat sa evidentiem si sa facilitam intelegerea acelor aspecte intrigante ale engagement-ului. Sper ca prin acest material dedicat sa ne apropiem cu totii de un numitor comun si usor, usor sa ne gasim engagement-ul (acolo unde nu este) si sa-i ajutam pe angajatii nostri sa-l gaseasca pe al lor.

Totodata, va invit sa descoperiti in acest numar mai multe materiale „one to one”, dedicate unor teme delicate, ce deseori genereaza presiuni in interiorul organizatiilor noastre: egalitatea de gen intr-o industrie preponderent masculina, mecanismul fabulos al recrutarii prin telefonul mobil (si faptul ca nu suntem tocmai pregatiti pentru ce urmeaza), competitivitatea si erorile din sistemul de recompensare (altfel spus, premierea comportamentelor toxice si pretentia de a performa), training-ul fara bugete apasatoare.

Si nu uitati, engagement-ul se castiga, nu vine la schimb cu salariul!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roxana Maxim
Manager de proiect, HR Manager

 

Articol publicat in revista HR Manager, nr. 27, iunie 2013

 

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
 • săptămâna

  Săptămâna de lucru de 4 zile: un drum spre libertate?

  Privind dincolo de cifre și statistici, săptămâna de lucru de 4 zile pare să ofere un peis…
 • Eu, Omul

  Poate mai mult ca oricând, acum este imperativ să reflectăm asupra identității noastre uma…
 • Ecuația EX

  Employee Experience (EX) pune omul în centrul tuturor acțiunilor organizației. Nu mai este…
Incarcati mai multe in Editorial

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…