Acasa Agenda HR Stresul, principala cauza a absenteismului

Stresul, principala cauza a absenteismului

1 min citire
0
0
525

Pentru prima data s-a demonstrat ca stresul este cea mai des intalnita cauza a absentelor indelungate, cauzate de motive medicale, potrivit celui mai recent studiu CIPD,  Simplyhealth Absence Management.

Cu date provenind de la 592 de angajati din toate sectoarele de activitate, care au raspuns unor chestionare online, studiul a aratat ca procentul organizatiilor care pun pe primul loc stresul ca una din cele mai des intalnite cauze ale absenteismului in randul angajatilor care nu depun munca manuala a crescut anul acesta la o treime (33%) de la un sfert (24%) cat era anul trecut.

Pentru angajatii care depun munca manuala, stresul, care afecteaza 21% din cazuri este acum asociat cu probleme medicale acute, depasind problemele musculare si cauzand concedii medicale care pot dura patru saptamani sau chiar mai mult.

Principalele trei cauze ale aparitiei stresului, conform rezultatelor studiului, sunt schimbarile organizationale, restructurarile (inclusiv reducerea salariilor si a beneficiilor), lipsa de siguranta la job si volumul ridicat de munca.

Articol publicat in revista HR Manager, nr. 18, noiembrie 2011.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…