Acasa Planeta HR Organisational Development Sport si ambianta, avantaj competitiv in IT

Sport si ambianta, avantaj competitiv in IT

6 min citire
0
0
568

de ALEXANDRA COVACI

Tot mai multe companii private isi indreapta atentia catre strategii de Employee Engagement, iar in domeniul IT, unde concurenta este extrem de ridicata, asemenea practici pot reprezenta un avantaj competitiv important…altfel spus chiar fac diferenta cand vine vorba de preferintele candidatilor in materie de angajatori.

Endava este una dintre cele mai mari companii prezente pe piata locala, cu sedii in Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi. La ora actuala, compania numara peste 600 de angajati la nivel national, iar in urmatorii 3 ani urmeaza sa ajunga la peste 1.000, daca vom obtine sustinere din partea autoritatilor guvernamentale.

Programele de Employee Engagement sunt initiate si implementate de echipa de Talent Management, care coordoneaza toate actiunile si activitatile de acest gen. In fiecare locatie Endava din Romania, cat si in birourile din Republica Moldova si Marea Britanie (unde se afla sediul central), exista o echipa de Talent Management, care are responsabilitati si in ceea ce priveste programele de induction pentru noii angajati, programele de training sau de mentoring. In total, in cadrului grupului Endava, sunt implicate aproximativ 17 persoane in aceste activitati.

De unde vin ideile
Toate programele pe care le desfasuram in zona de Employee Engagement sunt implementate la nivel de grup, insa fiind  o organizatie foarte flexibila si deschisa catre idei noi, incurajam angajatii sa vina cu propriile propuneri. Acestea sunt analizate si daca se dovedesc oportune sunt implementate initial la nivel local, iar ulterior pot fi preluate si la nivel de grup.
Pentru a fi cat mai aproape de nevoile angajatilor, in organizarea anumitor activitati de Employee Engagement participa si colegi din alte departamente, care isi doresc sa se implice si sa cunoasca astfel mai bine organizatia si oamenii care lucreaza alaturi de ei. De altfel, programele de Employee Engagement pe care le desfasuram au ca scop principal crearea unui mediu organizational deschis, in care toti angajatii sunt implicati, iar aici echipa de Talent Management actioneaza ca facilitator.

O colaborare stransa
Cel mai bun exemplu de program realizat in stransa colaborare cu colegii din alte departamente este „Enstyle”. Acesta se refera la optimizarea si personalizarea spatiului de lucru si al birourilor intr-un mod care sa incurajeze interactiunea, sa elimine barierele in comunicare si sa stimuleze creativitatea. Exista un grup de lucru Enstyle in fiecare locatie Endava, format din colegi voluntari, care vin constant cu propuneri referitoare la cum ar trebui imbunatatit spatiul de birouri, bineinteles, in limita unui buget alocat anual.

Unul dintre rezultatele generate de initiativele colegilor responsabili de Enstyle, de care se bucura toti angajatii Endava, este crearea unor spatii de relaxare, cum ar fi Sports Rooms, dotate cu mese de fussball, ping pong, Wii sau diverse alte jocuri, in functie de locatie.

Potrivirea dintre initiative si buget
Atat actiunile recurente, cat si initiativele noi, trebuie acomodate in bugetul anual, iar in momentul de fata, in cadrul biroului din Bucuresti, sunt cuprinse activitati de Employee Engagement precum: Endava Summer Logout, Karting Tournament, Endava Ski Week, Ping Pong Championship, Foosball Championship, Endava Open, Martisor si Lady Day.
Nu toate programele de Employee Engagement presupun bugete mari – pot fi realizate si proiecte cu costuri relativ mici, insa cu…

 

Articol publicat integral in revista HR Manager, nr. 24, noiembrie 2012. Pentru a putea citi articolul in intregime, va asteptam sa va abonati la revista HR Manager.

Alexandra Coveci, Head of Talent Management and Recruitment Endava Bucuresti

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Organisational Development

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…