Acasa Staffing Siguranța psihologică la locul de muncă, prioritatea principală a companiilor din România

Siguranța psihologică la locul de muncă, prioritatea principală a companiilor din România

3 min citire
0
0
3,542

Marile organizații active în România încep să își concentreze eforturile în a doua jumătate a anului 2023 pe componenta umană, printr-un focus din ce în ce mai mare pentru asigurarea unui mediu de lucru în care primează siguranța emoțională a angajaților, conform unei analize realizate de compania de executive search Arthur Hunt România.

Aceasta în contextul în care provocările economice induc, de peste 2 ani, presiuni majore asupra managerilor din organizații, forțându-i în permanență să se adapteze contextului economic și geopolitic în continuă schimbare.

În plus, impredictibilitatea fiscală și politica locală dezvoltă un stres suplimentar asupra executivilor, dar și a echipelor care deseori se simt suprasolicitate și ajung la epuizare, potrivit analizei Arthur Hunt România. Aceste schimbări majore de pe piața muncii din România au loc în contextul în care organizațiile au fost supuse deja unor planuri complexe de transformare și restructurare, ca urmare a pandemiei sau a contextului geopolitic, precum restructurări, procese masive de digitalizare sau eficientizare de procese. Echipele formate din persoane cu experiență profesională și de viață cât mai diversă pot aduce și ele un plus de valoare companiilor, prin identificarea unor soluții creative și mai rapide la problemele actuale ale pieței.

Să nu uităm că, la nivel european, 8 din 10 lideri de companii sunt preocupați de nivelul de stres din cadrul organizațiilor lor, potrivit cifrelor oficiale ale Comisiei Europene, în contextul în care jumătate dintre angajații din UE consideră stresul ca fiind comun la locul lor de muncă. Asigurarea unui mediu sănătos de lucru în cadrul organizațiilor, prin care sunt combătute problemele legate de sănătatea emoțională, este o prioritate și pentru Comisia Europeană. Instituția finanțează programe prin care angajații UE sunt protejați.

Foto: freepik.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

De ce interviuri și teste psihologice în recrutare. A fi sau a nu fi candidatul potrivit

de Ana Slătineanu Psihologia nu mai reprezintă un subiect tabu în societate, iar acum (în …