Acasa Agenda HR HoloLens ajunge și în România. Ce înseamnă realitatea mixtă pentru companii și angajați

HoloLens ajunge și în România. Ce înseamnă realitatea mixtă pentru companii și angajați

7 min citire
0
0
675

Microsoft Corp. a anunțat azi, în cadrul evenimentului Future Decoded din Londra, că Microsoft HoloLens, primul computer holografic integrat din lume, care rulează Windows 10, va fi disponibil pe 29 de piețe noi din Europa.

„Realitatea mixtă are potențialul de a ajuta clienții și companiile din întreaga lume să realizeze lucruri care nu au fost posibile până acum. Experiențele de realitate mixtă vor ajuta companiile și angajații să îndeplinească sarcini esențiale mai rapid, mai sigur și mai eficient, și să creeze noi moduri de conectare cu clienții și partenerii.”, a declarat Lorraine Bardeen, General Manager Microsoft HoloLens și Windows.

hololensHoloLens era disponibil până acum pe 10 piețe. În urma acestei extinderi, HoloLens va fi disponibil în 39 de țări, triplându-și acoperirea de piață. Printre piețele noi se numără Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Turcia.

Microsoft Corp. a anunțat pentru prima dată HoloLens în ianuarie 2015 și l-a distribuit dezvoltatorilor și partenerilor comerciali din Statele Unite și Canada pe 31 martie 2016.

Ce este, de fapt, realitatea mixtă? 

În ultimii ani, realitatea virtuală (VR) și realitatea augmentată (AR) au devenit fenomene de masă. Totuși, cu majoritatea tehnologiilor VR și AR disponibile în prezent e relativ dificil să contopești lumea fizică, mișcarea reală și mediul înconjurător cu obiecte, medii și acțiuni virtuale. În plus, dacă ne gândim bine, realitatea virtuală actuală nu e chiar atât de virtuală. De multe ori e nevoie de un set complex de console, senzori multipli, camere și controlere.

…sau cel puțin așa a a fost până acum.

Realitatea mixtă (MR, merged reality sau mixed reality) e, de fapt, o nouă cale de a experimenta interacțiuni sau medii fizice și virtuale utilizând o suită de tehnologii de detectare și digitalizare de ultimă generație.

Experții spun că MR oferă experiențe din lumea virtuală într-un mod mai dinamic și mai natural ca până acum și face posibile experiențe până acum imposibile în lumea reală. MR crește foarte mult libertatea de mișcare în spațiile virtuale 3D cu conștientizare în lumea reală. De asemenea, MR reduce nevoia de seturi elaborate și costisitoare de senzori externi care traduc mediile reale în reprezentări digitale. Acest lucru se face prin atașarea de tehnologii de detectare la căști și alte dispozitive inteligente și conectate. În esență, MR este despre modalități mai naturale de interacțiune cu și de manipulare a mediilor virtuale – prin eliberarea de controleri și nunchucks ale sistemelor VR actuale în experiențe simulate grație noilor tehnologii de detectare disponibile. Practic, realitatea mixtă „taie cablurile VR”, permițându-ți să renunți la console și controlere. Desigur, jucătorii high-end care apreciază latența scăzută a sistemelor cu cabluri vor continua să se bucure de aceste sisteme, iar acestea vor continua să avanseze și să se îmbunătățească. În paralel, însă, realitatea mixtă merge dincolo de conținutul generat de computer, aduce lumea fizică reală în lumea digitală în timp real și o reimaginează cu ajutorul puterii de calcul. Mai degrabă decât un singur punct de vedere, tehnologii precum cele recent lansate ​​utilizează video codificat și algoritmi avansați  captați dintr-o serie de camere pentru a digitaliza câmpuri de joc și locuri întregi – din orice poziție, din orice punct de vedere și cu o capacitate îmbunătățită de interacțiune. Acesta este un lucru revoluționar pentru realitatea virtuală și cea augmentată. Tu alegi experiența și vei putea naviga conținutul din lumea reală în noi moduri.

Ne mișcăm rapid spre o lume în care granița dintre digital și fizic se erodează și cele două se îmbină în noi moduri, interactive.

MR este într-adevăr, the best of both worlds. Și acesta este abia începutul.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

A apărut numărul 78 al revistei HR Manager: PEOPLE FIRST – Organizații orientate spre oameni

Organizațiile care adoptă o strategie axată pe principiul „People First” au ca obiectiv pr…