Acasa Staffing Ai 24 de ore să fii gata pentru un interviu neprevăzut. 5 trucuri ca să impresionezi pe loc

Ai 24 de ore să fii gata pentru un interviu neprevăzut. 5 trucuri ca să impresionezi pe loc

9 min citire
0
0
492

Interviul pentru un loc de muncă de vis nu va avea loc niciodată în condițiile ideale. Încercăm să răspundem astăzi la întrebarea: ce se întâmplă dacă primești un telefon că în 24 de ore trebuie să te prezinți la interviu? Refuzi, pentru că timpul e prea scurt? În niciun caz. Există soluții care te vor ajuta să treci peste orice problemă.

5 trucuri ca să impresionezi pe loc la un interviu fulger pentru un job:

  1. Fă o documentare rapidă despre firmă

Chiar dacă ai aflat cu 24 de ore înainte că trebuie să ajungi la un interviu de angajare, e important să te prezinți acolo cu temele făcute. Iar toată documentarea nu îți va lua mai mult de jumătate de oră, o oră. Compania americană de recrutare Monster recomandă ca în clipa în care te-ai întâlnit cu reprezentantul departamentului de Resurse Umane, tu să știi care sunt activitățile principale ale firmei unde încerci să te angajezi, care sunt prioritățile pe care le urmăresc pe piață, cine sunt competitorii și cât de mare este compania în privința numărului de angajați și a cifrei de afaceri. Verifică datele pe care compania le publică anual și caută în presă orice interviu sau informație relevantă despre personajele principale sau activitatea firmei.

  1. Lucrează la prima impresie

Prima impresie contează întotdeauna, deși doar asta nu îți va garanta un loc de muncă. E important ca atunci când intri pe ușă să oferi un aer prietenos. Când ești sunat pe neașteptate să te prezinți a doua zi la un interviu, un frizer iese din calcul. În situații de acest gen, cea mai simplă și mai comodă cale să te pui la punct și din acest punct de vedere ar fi un aparat de tuns părul. Nu îți va lua mult timp să scurtezi perciunii și să îți scurtezi părul pe margini. De asemenea, este cel mai rapid și ușor mod de a da barba jos. Caută să te îmbraci pe profilul firmei unde dorești să lucrezi. Evită ținuta de stradă și schimbă tricoul sau bluza cu o cămașă elegantă și un sacou. Nu căuta să impresionezi cu ținuta, caută doar un echilibru care să te transforme într-o companie plăcută.

       3. Pregătește-ți argumentele

Potrivit publicației americane Time, trebuie să ai mereu la îndemână răspunsuri pentru aceste întrebări esențiale: care este punctul tău forte, care este principala ta slăbiciune, care a fost cel mai de succes proiect al tău și care a fost cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o până acum. Fii pregătit mereu să oferi un exemplu concret de soluție pentru postul cheie pe care încerci să-l ocupi, dar să răspunzi convingător și la întrebarea de ce îți dorești respectivul job. Fii convins că vei fi întrebat de ce ți-ai părăsit sau urmezi să-ți părăsești actualul angajator și în ce alte locuri ai mai căutat un loc de muncă. Nu există răspunsuri corecte sau greșite în aceste scenarii. Desigur, sunt lucruri pe care nu trebuie să le zici sub nicio formă, cum ar fi să-ți vorbești de rău fostul angajator sau să faci dezvăluiri confidențiale de la fostul loc de muncă. O astfel de atitudine ar putea ridica semne de întrebare privind abilitatea ta de a dovedi profesionalism pe o piață extrem de flexibilă, unde schimbările sunt posibile în orice moment.

  1. Odihnește-te

Emoțiile pot provoca de multe ori adevărate insomnii. Asigură-te că înaintea unui interviu important reușești să te odihnești. O noapte liniștită de somn poate însemna un job obținut după o prestație ireproșabilă în fața reprezentantului departamentului de Resurse Umane. Câteva ore bune de somn îți vor da și un aer mult mai proaspăt și bună dispoziție. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Berkeley din California, “o persoană care nu se odihnește poate suferi mult mai ușor atacuri de panică și crize de anxietate“.

  1. Fii încrezător

Încrederea în sine e un factor decisiv în foarte multe aspecte ale vieții. Nu face excepție nici într-un interviu pentru un loc de muncă. Fii sigur pe tine și pe calitățile tale. Lasă lucrurile pozitive pe care le ai de arătat să dea tonul și ritmul în dialog. Sarah Connell, psiholog în afaceri, explică pentru Guardian: “Nu-ți fie frică să te vinzi singur. Oamenii sunt îngrijorați că ar putea părea aroganți, dar un reprezentat al firmei nu poate să îți citească mintea și nu știe ce ai de oferit. Este de datoria ta să îi spui asta“.

Acestea sunt câteva dintre elementele cheie ale pregătirii unui interviu pentru un loc de muncă. Pregătirea de ultim moment, o primă impresie plăcută, relaxarea și încrederea afișată pot fi armele tale câștigătoare într-un context de acest fel. Acum spune-ne și nouă: care este primul lucru pe care îl faci dacă descoperi că în 24 de ore trebuie să te prezinți la un interviu?

 

Sursă: Shutterstock / Copyright: By ASDF_MEDIA

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Benoît CHERRÉ: Autenticitatea ca ideal etic în situații provocatoare

În universul provocărilor etice, managerii de resurse umane (HR) se află adesea la interse…