Acasa Agenda HR Probabil, cel mai bun moment de angajare din ultimii 2 ani

Probabil, cel mai bun moment de angajare din ultimii 2 ani

8 min citire
0
0
313

Catalyst Solutions organizează Angajatori de TOP. După 2 ani de evenimente în format online, toamna aceasta, unul dintre cele mai mari târguri de joburi revine în format fizic:

  • Angajatori de TOP București, 21-22 octombrie, Sala Palatului;
  • Angajatori de TOP Timișoara, 28-29 octombrie, Centrul Regional de Afaceri Timisoara;
  • Angajatori de TOP Online, pe parcursul lunii octombrie, pe Hipo.ro.

Tinerii la început de carieră și profesioniștii care își doresc un job sau o reconversie profesională au șansa să discute cu reprezentanții companiilor de TOP din țară. În contextul socio-economic actual, 60% dintre companiile prezente la Angajatori de TOP, fie au planuri de majorare salarială, fie le-au majorat deja. 

Organizat pentru prima dată în 2006, târgul de carieră, Angajatori de TOP, are o notorietate care se traduce prin 16 ani de experiență, un total de 33 de ediții și peste 730 de companii participante. Fiecare ediție a celui mai mare târg de joburi reunește în medie 10.000 de candidati, tineri și profesionisti, în cautarea unui loc de muncă. După 2 ani de evenimente în format online, toamna aceasta, cel mai mare târg de joburi revine în format fizic si reuneste peste 160 dintre cele mai importante companii multinaționale și locale din țară.

Pe lângă edițiile din București și Timișoara, evenimentul Angajatori de TOP va avea și o componentă online, pe Hipo.ro pe tot parcursul lunii octombrie. Participarea este gratuită, atât în format virtual, cât și fizic. Candidații trebuie să își creeze un cont și un CV pe site-ul Hipo.ro, iar ulterior pot interacționa cu platforma evenimentului, vor putea vizita standurile online ale companiilor, pot vizualiza joburile disponibile și cerințele angajatorilor, respectiv pot aplica la pozițiile deschise de companii. Printre angajatorii prezenți pe platforma Hipo.ro, în cadrul evenimentului online, se numără: Penny., Accenture, Thales, HCL Technologies, Preh Romania.

Oportunitățile de carieră oferite de companii sunt adresate atât candidaților cu experiență, celor cu nivel mediu de experiență, cât și studenților și absolvenților, respectiv programe de internship, trainee sau stagii de practică. Din punct de vedere al domeniilor de activitate, vor exista oportunități în arii precum: IT&C, Servicii și BPO, Finanțe-Bănci, FMCG, Retail, Inginerie, Automotive, Logistică, Audit și Taxe, Marketing. Pe lângă oportunitatea de angajare, participanții sunt invitați la peste 25 de workshopuri din industriile IT&C, Inginerie și Business (Marketing, HR, Finanțe), atât în București, cât și în Timișoara. În plus, profesioniștii HR vor oferi sfaturi tinerilor care au nevoie de îndrumare, precum și seniorilor care își doresc o reconversie profesională, la cornerul de consiliere în carieră din locații.  

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă se pot înscrie gratuit la Angajatori de TOP, și pot participa la eveniment în baza CV-ului Barcode. Descărcând versiunea Barcode, candidații pot aplica la standurile companiilor, doar printr-o singură scanare. Astfel, angajatorii vor avea acces rapid la CV-urile fiecăruia. Orice modificare făcută ulterior pe CV-uri se va actualiza în timp real în conturile companiilor.                    

Conform sondajului realizat de Catalyst Solutions în rândul companiilor participante la Angajatori de TOP, reiese că, în contextul socio-economic actual, 60% dintre companiile prezente la cel mai mare târg de joburi, fie au planuri de majorare salarială, fie deja le-au majorat.

 „Ne bucurăm că toamna aceasta au confirmat participarea la Angajatori de TOP un număr foarte mare de companii cu planuri ambițioase de recrutare. Este, probabil, cel mai bun moment din ultimii doi ani să îți găsești un job. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, nevoia de recrutare a crescut, iar accentul se află, atât pe recrutarea de candidați experimentati, cât și pe tineri absolvenți sau persoane entry-level. Toamna aceasta, o vizită la târgul de joburi Angajatori de TOP este drumul cel mai scurt de la candidat la angajat.” Dragoș Gheban, Managing Partner @Hipo.ro.

Companiile care își doresc să se înscrie la Angajatori de TOP pot trimite un e-mail la adresa angajatori@catalyst.ro pana pe 10 octombrie.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Pregătește-te pentru Best Employer Fest – ediția a III-a

Festival de bune practici „Employee Experience” Eveniment hibrid, 28 Martie 2023, orele 09…