Acasa Agenda HR (P) 1tedjob.com face diferenţa în recrutare

(P) 1tedjob.com face diferenţa în recrutare

6 min citire
0
0
465

1tedjob.com este o platformă de locuri de muncă lansată la începutul acestui an. În ultimele luni a crescut şi a atras utilizatori de ambele parţi: atât companii cât şi candidaţi, care caută eficienţă şi transparenţă în procesul de recrutare.

Radu Stănescu a înființat platorma 1tedjob şi a decis să riște pentru a face pasul înainte în recrutarea online, pe  ideea filtrării candidaților, după criterii practice, testate în prealabil.

Ne-a atras atenţia faptul că o companie poate să desfăşoare în cadrul platformei online peste 80% din procesul de recrutare. Dacă profesezi în domeniul resurselor umane cu siguranţă înţelegi cât de anevoios este procesul standard şi cât timp petreci ca să studiezi fiecare CV în parte până să iei decizia de a invita un candidat la interviu.

În cadrul platformei au fost dezvoltate câteva facilităţi menite să eficientizeze selecţia, să filtreze candidaţii după nişte criterii practice, testate în prealabil şi în acelaşi timp să economisească timp.

Pe lângă contul propriu de companie şi postarea de anunţuri de angajare, companiile au posibilitatea de a testa online candidaţii înainte de a se întalni cu ei. La fel de importantă este şi opţiunea interviului video prin care potenţialii angajaţi sunt testaţi.

Scenariul standard pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă este deja unul cunoscut: aplică alături de alte zeci de persoane şi reuşesc cu greu să se evidenţieze şi să obţină un interviu. 1tedjob oferă o serie de opţiuni menite să-i ajute să-şi găsească locul de muncă mult visat.

Interviurile personalizate se pot dovedi a fi un punct forte care să reprezinte o carte de vizită în faţa angajatorului şi pe lângă acesta au acces la teste personalizate pentru a-şi putea dovedi mai usor cunoştinţele dintr-un anumit domeniu. În mod automat se vor evidenţia faţă de ceilalţi candidaţi care vânează acelaşi loc de muncă.

Un punct de reper pentru persoanele care doresc să investească în dezvoltarea lor profesională este şi raportul primit la finalul testării, unul referitor la performanţele şi notele obţinute.

Interviul video este o oportunitate de care ar trebui să profite un număr cât mai mare de candidati, pentru că în acest mod îşi pot dovedi o serie de abilităţi care nu sunt la fel de uşor de identificat într-un CV scris: uşurinţa în comunicare sau capacitatea de a comunica într-o limbă de circulaţie internaţională.

Cu 1tejob.com piaţa locurilor de muncă se transformă şi, în scurt timp, platforma va deveni un reper în acest domeniu. Tehnologia vine în ajutorul ambelor parţi împlicate activ în procesul de recrutare.

Cu un astfel de site spunem stop miilor de candidaţi care nu fac parte din profilul candidatului ideal şi câştigăm mai mult timp când avem de susţinut un interviu de angajare, cei prezenţi la interviu vor fi deja în proporţie de 70% compatibili cu cerinţele postului.

„Chiar dacă pe piață există multe firme care se ocupă cu testarea potențialului angajat și oferirea unui feedback după probe, diferența la 1tedjob, este că acest lucru este nu numai total gratuit, însă și pune în legătură directă aplicantul cu angajatorul”, spune Radu Stănescu .

Suntem convinși că în viitorul foarte apropiat 1tedjob se va transforma în soluția optimă pentru crearea punții dintre talentul veritabil și companiile care îl caută.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa atena.enea
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Munca de acasă, un nou trend de flexibilizare a relaţiilor de muncă

Nevoia angajatorului modern de a apela la opţiuni cât mai flexibile de utilizare a resurse…