Acasa Agenda HR Nu te plac colegii de birou? Ai putea avea unul dintre aceste obiceiuri proaste

Nu te plac colegii de birou? Ai putea avea unul dintre aceste obiceiuri proaste

11 min citire
0
0
796

Te-ai întrebat vreodată dacă ești acel coleg de birou pe care toată lumea îl urăște în secret? A te face plăcut la locul de muncă este o adevărată artă și deschide multe uși, inclusiv spre promovări și măriri de salariu.

Există însă opt obiceiuri proaste care te pot transforma în cel mai neplăcut personaj de la birou. Așadar, dacă te regăsești în descrierile de mai jos, este timpul să faci o schimbare considerabilă în viața ta.

  • Ești sursa unor mirosuri neplăcute sau… prea puternice

 

Evită să comanzi la birou ton, sosuri cu usturoi sau mâncăruri tradiționale cu arome puternice și foarte condimentate. Nu toată lumea le apreciază, iar mirosul puternic poate persista întreaga zi în birou, deranjându-i pe ceilalți colegi de muncă.

La acest capitol trebuie sa vorbim și despre igienă, oricât de incomod ar fi. Nu este dificil să speli hainele la mașină. Tot ce trebuie să faci este să le sortezi. Și dușul zilnic este absolut obligatoriu, dacă nu vrei să fii sursa unor mirosuri mai puțin plăcute, mai ales acum, pe timp de vară, când temperaturile trec cu mult de gradul de confort.

Parfumul pentru birou trebuie să fie unul discret. Chiar și așa, folosește-l cu moderație și amintește-ți că, oricât de scump și plăcut ar fi, nu poate înlocui dușul.

Și hainele îmbibate cu fum de țigară pot fi deranjante pentru colegi. Fumătorii înrăiți știu că mirosul persistent de tutun este inevitabil, chiar dacă pleci de acasă cu haine proaspăt scoase din mașina de spălat. Poți rezolva această situație cu ajutorul unei tehnologii noi și inovatoare, de abia lansată pe piață. Vorbim despre dispozitivul IQOS care care oferă satisfacția gustului de tutun prin încălzire, fără ardere, fără foc, fără scrum și, cel mai important, cu mai puțin miros.

  • Mănânci zgomotos

 

Imaginează-ți că încerci să lucrezi la un proiect important și urgent și un coleg deschide o pungă de pufuleți chiar lângă tine și începe să mănânce zgomotos. Nu este o situație prea plăcută, nu? Dacă pe tine te deranjează, cu siguranță îi va deranja și pe colegii tăi. Însă nu vorbim doar despre pufuleți, ci despre orice tip de zgomot asociat cu mâncatul, precum spartul baloanelor de gumă. Evită așadar să fii sursa unor astfel de situații, dacă îți dorești să te faci plăcut la locul de muncă.

  • Vorbești prea mult

 

Este normal să vrei să împărtășești povești și experiențe personale la locul de muncă. Înainte să faci acest lucru, însă, asigură-te că nu vei deranja activitatea colegilor tăi, care pot lucra în acel moment la proiecte importante. Cineva care este încă la birou în pauza de prânz nu este o audiență potrivită. A ales să facă acest lucru pentru că are multe sarcini de îndeplinit sau vrea să plece mai repede de la birou. Nu îl deranja.

Apoi, colegii de muncă nu sunt prietenii tăi cei mai buni, așa că poveștile foarte personale sau bârfele nu își au locul printre discuțiile de la birou.

  • Nu respecți spațiul personal al colegilor

 

Cei care invadează spațiul personal al colegilor de birou sunt cei care își strică relațiile de muncă cel mai rapid. Nu intra neinvitat în biroul cuiva, nu folosi masa de lucru a colegului ca spațiu personal de depozitare și nici nu te folosi de lucrurile colegilor tăi fără să ceri în prealabil voie. Pe scurt, respectă-i pe cei din jurul tău, dacă îți dorești la rândul tău să fii tratat cu respect și plăcut.

  • Ai un umor nepotrivit

 

Simțul umorului are particularități diferite de la persoană la persoană, însă sunt glume pe care nu ar trebui să le faci niciodată la locul de muncă. Nu spune bancuri rasiste sau cu tentă sexuală și evită să glumești pe teme religioase sau politice.

  • Vorbești prea tare la telefon

 

Dacă nu ai un birou personal care te izolează fonic de restul colegilor, folosește un volum rezonabil al vocii atunci când vorbești la telefon. Nu poți să taci toată ziua, și nimeni nu va avea pretenția asta, însă asigură-te că nu ești auzit și la etajul inferior atunci când pui mâna pe telefon. Nu folosi funcția speaker la locul de muncă și nici nu-ți implica involuntar colegii în discuții personale.

  • Îți bârfești colegii

 

Este vital să știi ce se întâmplă în jurul tău la birou, însă nu fii tu acel coleg care e la curent cu toate bârfele. Este un comportament care îi va irita pe colegi și care le va transmite mesajul că nu ești o persoană în care ei pot avea încredere.

 

  • Ai un comportament antisocial

 

Să fii mult prea sociabil și vorbăreț la locul de muncă nu este un comportament dezirabil. În același timp, nu pica în tabăra adversă, a celor care se retrag într-o carapace proprie, nu vorbesc cu nimeni și nu dau curs invitațiilor de team building-uri. Ia o pauza din când în când, așadar. Oricum, nimeni nu poate să fie productiv 100% din timp. În plus, poți avea surpriza să te întorci energizat și cu o putere mai mare de concentrare.

Așadar, dacă te regăsești în descrierile de mai sus, este timpul să iei măsuri. Numai așa vei putea avea o viață împlinită și o carieră de succes.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Cum își ajută Liderii/ Training Managerii de succes Echipele să depășească barierele lingvistice la nivel global?

Într-o lume din ce în ce mai globalizată, companiile se confruntă cu o provocare constantă…