Acasa Agenda HR Mihaela Colesnic: Cum gestionăm complexitatea modificărilor legislative din domeniul HR

Mihaela Colesnic: Cum gestionăm complexitatea modificărilor legislative din domeniul HR

7 min citire
0
0
318
Mihaela

În 2023 au intrat în vigoare peste 80 de modificări legislative în domeniul resurselor umane. Te invităm să afli ce soluții folosim pentru a gestiona complexitatea, dar și care dintre modificările legislative au afectat cel mai mult procesele HR în ultima perioadă. Într-un mediu de business incert, ne dorim să vedem cum putem face astfel încât haosul să devină oportunitate, iar flexibilitatea și adaptabilitatea, valori după care să ne ghidăm. Despre Cum gestionăm complexitatea modificărilor legislative din domeniul resurselor umane ne-a vorbit Mihaela Colesnic, Tax & Legal Manager, Colorful hr, în cadrul celei de-a IV-a ediții a evenimentului Best Employer Fest organizat de Revista HR Manager, cu sprijinul Humanistic, în 28 martie 2024.

Într-o eră marcată de schimbări legislative rapide și de creșterea complexității mediului de afaceri, departamentele de Resurse Umane (HR) sunt obligate să găsească metode eficiente pentru a rămâne în conformitate legală. Soluțiile software HR de ultimă generație joacă un rol esențial în această adaptare, oferind instrumente care facilitează atât conformitatea legală, cât și procesele de negociere colectivă. În 2024, utilizarea tehnologiei în HR nu mai este un lux, ci o necesitate.

HR-ul și Legislația în Schimbare

Legislația muncii este într-o continuă transformare, iar în 2024 vedem o accelerare a acestei tendințe. Departamentele de HR trebuie să navigheze printr-un peisaj legislativ care se modifică adesea de la un an la altul, de la reguli fiscale și contribuții sociale, la condiții de muncă și protecția datelor personale. Schimbările din legislație afectează direct activitățile de bază ale HR-ului, precum salarizarea, contractele de muncă și relațiile de muncă.

Conformitatea Legală prin Soluții Software

Solvența acestei provocări este reprezentată de soluțiile software flexibile și configurabile, care se adaptează rapid la schimbările legislative. În 2024, sistemele avansate HR permit operarea directă a modificărilor conform contractului colectiv de muncă și calcularea automatizată a elementelor de salariu – de la taxele angajat și angajator, la gestionarea concediilor medicale și de odihnă, și până la administrarea avansurilor și reținerilor. Aplicațiile moderne HR devin astfel un instrument indispensabil pentru a asigura conformitatea legală, fiind mereu actualizate cu ultimele modificări legislative.

Negocierea Colectivă și Modulul Salarizare

În centrul acestor aplicații se află modulul de salarizare, care reprezintă nucleul conformității legale în HR. Acest modul facilitează negocierea colectivă, permițând ajustări transparente și conforme cu legislația în vigoare. Eficiența acestui modul se reflectă în capacitatea sa de a simplifica complexitatea legislativă și de a asigura o aplicare fără erori a condițiilor negociate.

Modulul ME: Managementul Electronic al Documentației

În completarea modulului de salarizare, Modulul ME este destinat managementului electronic al documentelor HR. Acesta permite vizualizarea și gestionarea documentelor esențiale, cum ar fi regulamentul intern, procedurile și contractul colectiv de muncă. Prin generarea de adeverințe și alte documente necesare angajaților direct din aplicație, precum și prin facilitarea comunicării și notificărilor între departamentul de HR și angajați, acest modul digitalizează și eficientizează întregul proces de administrare HR.

Prevenirea și Combaterea Hărțuirii la Locul de Muncă

O componentă esențială în cadrul legislației muncii este prevenirea și combaterea hărțuirii morale și pe criteriul de sex. Soluțiile software HR contribuie la aplicarea metodologiilor de prevenire prin facilitarea raportării incidentelor și asigurarea unui răspuns adecvat și conform legilor în vigoare. Aceste sisteme pot include funcționalități de formare și conștientizare pentru angajați, consolidând o cultură organizațională bazată pe respect și egalitate.

Soluțiile software HR din 2024 nu sunt doar un răspuns la nevoia de conformitate legală, ci și un catalizator pentru o cultură organizațională avansată și adaptabilă. Prin integrarea și utilizarea inteligentă a acestor tehnologii, departamentele de HR pot asigura că organizațiile nu doar că rămân în pas cu legislația în schimbare, dar sunt și în fruntea creării unui mediu de lucru mai sigur, mai echitabil și mai productiv pentru toți angajații.

Mai multe informații despre prezentarea Mihaelei Colesnic găsiți accesând acest link.

Dacă doriți să vizionați întreg evenimentul, accesați acest link.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Benoît CHERRÉ: Autenticitatea ca ideal etic în situații provocatoare

În universul provocărilor etice, managerii de resurse umane (HR) se află adesea la interse…