Acasa Agenda HR ManpowerGroup lansează în România brandul ManpowerGroup Solutions

ManpowerGroup lansează în România brandul ManpowerGroup Solutions

4 min citire
0
0
499

ManpowerGroup, unul din liderii pieței de resurse umane din România a lansat brandul ManpowerGroup Solutions, linia sa specializată în soluții de externalizare a resurselor umane. Primele soluții oferite în România sunt cele de externalizare a funcțiilor și proceselor de recrutare, cunoscute în domeniu ca Recruitment Process Outsourcing (RPO). Acestea sunt soluții flexibile, construite specific pentru fiecare client, în funcție de nevoile sale, problemele pe care le întâmpină în recrutare și amploarea funcțiunilor externalizate.

An de an, studiile ManpowerGroup despre România au relevat un deficit tot mai acut de talente, dintre cele mai răspândite în lume. Acesta este accentuat de trendul pozitiv al angajărilor din țara noastră, relevat atât de statisticile oficiale, cât și de studiile predictive ale companiei, precum Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă. În acest context, soluțiile de RPO sunt necesare pe piață, nu doar pentru a acoperi necesarul de forță de muncă al angajatorilor, ci ca o metodă de a crește eficiența și eficacitatea procesului de recrutare al unei companii.

Soluția se aplică atât colaborărilor punctuale, cât și celor de lungă durată, prin externalizarea fie a întregului proces, fie a uneia sau mai multor etape, precum căutarea și selecția candidaților sau pe cea de intervievare și testare. Compania angajatoare beneficiază, astfel, de o echipă dedicată fiecărui proiect, care lucrează în paralel cu departamentul său intern, dar și de infrastructura și tehnologiile necesare, de susținere sau consultanță până la livrarea listei finale de candidați propuși pentru angajare.

manuela draghia manpowerAm început implementarea unor soluții de tip RPO în cadrul unor proiecte aflate deja în derulare, transformându-se mai departe în metode de lucru pe termen lung pentru unii dintre clienții noștri actuali. Am găsit pe piața din România nu doar nevoia, ci și deschiderea către astfel de soluții mult mai bine direcționate, mai eficiente, care să funcționeze în paralel cu departamentul intern de Resurse Umane al companiei”, a declarat Manuela Drăghia, RPO Director ManpowerGroup Solutions România.

Bazându-se pe experiența vastă a consultanților în domeniul recrutării și pe procese riguroase, abordarea inovatoare a soluției de tip RPO asigură rezultate reale, o predictibilitate mai mare a costurilor, un proces de recrutare mai eficient și o îmbunătățire a experienței candidaților.

La nivel global, soluțiile de tip RPO au fost primele introduse în cadrul ManpowerGroup Solutions, fiind accesibile deja în 57 de țări.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Demisia de la actualul job: 4 sfaturi utile despre cum să te comporţi în ultimele zile de lucru

Aşa cum te străduieşti mereu să faci o primă impresie cât mai bună, la fel ar trebui să pr…