Acasa Staffing Lucian Adochiței: „Un angajat care face mișcare poate avea performanțe mai bune la locul de muncă”

Lucian Adochiței: „Un angajat care face mișcare poate avea performanțe mai bune la locul de muncă”

10 min citire
0
0
1,415

de Mirabela Anghel

Deoarece corpul și mintea sunt atât de strâns legate, atunci când corpul se simte bine, la fel se va simți și mintea. Conform unor studii, exercițile fizice pot trata depesia ușoară la fel de eficient ca medicamente antidepresive. De asemenea, sportul îți îmbunătățește și rezultatele din activitatea profesională. Acum, angajații pot beneficia de bani de la angajator pentru a merge la o sală de sport. În acest context, am stat de vorbă cu Lucian Adochiței, director de vânzări la World Class, cea mai mare rețea de cluburi și piscine din România, cu servicii integrate de Corporate Welness, despre beneficiile legii care permite  accesul fiecărui angajat la servicii de health & fitness în limita a 400 de euro anual, dar și despre beneficiile sportului pentru organism și minte. În plus, directorul de vânzări ne-a povestit și despre noile programe lansate de către World Class.

Un angajat care dorește să beneficieze de un abonament la sală gratuit, prin angajatorul său, ce poate să facă? Poate el să ceară acestuia un astfel de beneficiu?

Lucian Adochiței: Angajații pot avea mai multe tipuri de beneficii de la angajatorul lor, printre care și posibilitatea de a primi abonamente la sală. Dacă este oferit gratuit sau trebuie să participe cu o cotă parte, este decizia fiecărei companii, în funcție de orientarea către astfel de programe.

Ce au de câștigat companiile care înțeleg că a utiliza acest beneficiu este un câștig și pentru firmă, nu doar pentru angajat?

 În primul rând, este un beneficiu material, reprezentat de deductibilitatea abonamentetului din punct de vedere fiscal. Printre beneficiile nemateriale pe termen lung, sunt: reducerea zilelor de concediu medical, creșterea productivității și a satisfacției la locul de muncă.

Din ce domenii sunt firmele care au înțeles cel mai bine acest beneficiu-avantaj atât pentru companie, cât și pentru angajat și au apelat la ele?

Industria IT este de departe liderul programelor de beneficii în zona de sănătate și fitness, în ultimii 7 ani. Companiile din domeniile: telecomunicații, consultanță, servicii, s-au implicat într-un procent mai mare, mai ales de anul acesta, de când a apărut această facilitate.

Angajații pot alege singuri către ce programe să aloce bugetul oferit de companie

Se știe faptul că un angajat are voie să primească astfel de beneficii, însă valoarea acestora nu trebuie să depășească 33% din leafă. Dacă în acest moment el are deja beneficii de tipul acesta care au atins această valoare, dar își dorește abonamentul la sală, poate să renunțe la alte avantaje ca să beneficieze de acesta?

Sigur, angajații pot să decidă singuri către ce program să aloce bugetul alocat de companie, în cazul în care sunt mai multe opțiuni.

Ne spuneți, vă rugăm, care sunt beneficiile acestei legi pentru o companie, pentru un angajator?

Noua lege presupune accesul fiecărui angajat la servicii de health & fitness în limita a 400 de euro anual. Nenumărate studii leagă succesul oricărei afaceri de sănătatea și starea de bine a forței de muncă, așa că, pentru un business profitabil este nevoie de echipe sănătoase.

Ce servicii și programe ați introdus în ultimul timp?

Am introdus 3 programe prin care să oferim mai multă flexibilitate companiilor care doresc să acorde angajaților abonamente la sală:
 Programul enterprise: se adresează companiilor mari cu peste 1000 de angajați care beneficiază de de prețuri preferențiale și acces la rețeaua de cluburi World Class.
 Healthy Week este un program de „a trăi sănătos” pentru o săptămână, în care îmbinăm o serie de activități și provocări pentru a integra exercițiile fizice în rutina zilnică a angajaților. Programul include o varietate de activități personalizate: clase Body & Mind, măsurători InBody, sesiuni de inițiere cu antrenori personali și workshp-uri de nutriție, alături de experți în health & fitness.
 Team building sănătos pentru companii.

De ce să faci sport

Cât este de important pentru un angajat să facă mișcare? Cum ajută mișcarea în activitatea lui de zi cu zi?

Sportul are numeroase beneficii pentru sănătate. Activitatea fizică regulată reduce riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2, obezitate, hipertensiune arterială și alte afecțiuni cronice. Exercițiile fizice stimulează circulația sangvină și eliberarea endorfinelor, ceea ce duce la creșterea nivelului de energie și la îmbunătățirea stării de spirit, având un efect benefic asupra sănătății mintale, contribuind la reducerea stresului și a anxietății.

Participarea la activități fizice în echipă, cum ar fi sporturile de echipă sau clasele de group fitness, poate contribui la dezvoltarea relațiilor între angajați și la consolidarea spiritului de echipă. Aceasta poate promova colaborarea și comunicarea eficientă în cadrul organizației.

Activitatea fizică regulată poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Angajații care dorm bine noaptea au o capacitate de concentrare mai mare și o rezistență mai bună la oboseală, ceea ce se traduce prin performanțe mai bune în cadrul locului de muncă. Pe scurt, un angajat care face mișcare poate avea performanțe mai bune la job. 

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Provocările aduse de AI în digitalizare și restricțiile inerente ale dreptului muncii

Autor: Daniel Stăncescu, Asociat Senior în Practica de Dreptul Muncii Într-o lume într-o c…